Підтримати нас

Режисер про зйомки фільму: Кадр міг тривати годину

26 листопада 2016 06:00
212
Поширити:

Від 30 листопада в прокаті з'явиться фільм українського режисера Олександра Шапіро "Вісім". Це 8 новел про смерть, про 8 самогубств. Про зйомки фільму в інтерв'ю Gazeta.ua розповів режисер картини.

– Зйомки почали три роки тому. Труднощів з ними не було, але тривали довго.

Процес створення фільму по-своєму унікальний. У чому саме?

– Фільм справді унікальний. Кожну мізансцену знімали від початку до кінця в реальному часі, багатьма камерами. Між ними актор існував як такий собі годинниковий механізм. Кадр міг тривати годину. Я називаю цей концепт зйомки "оригінальний час". Час - це єдине, що сьогодні може бути оригінальним.

Перший показ фільму відбудеться у столичному кінотеатрі "Жовтень". Ви говорили, що для вас це символічно.

– На Подолі я був зовсім молодим. Спалював своєю енергією мости, знімав нестерпне кіно ("Цикута", наприклад). Мене там було багато. Поділ просто тріщав по швах. І ось 30 листопада покажемо на Подолі, у "Жовтні", фільм "Вісім".

Фільм у кооперації з Росією. Про це ви написали у Facebook, але всюди зазначено, що фільм український. Вирішили цього не вказувати для глядача?

– Пізно звернув увагу, що в інформації про фільм відсутня Росія як виробник. Та це і не так важливо. Я хотів лише наголосити на своєму ставленні до проблеми, що бажаю миру. Один із продюсерів фільму - москвич Тихон Пендюрін. Його студія робила постпродакшн фільму.

Чи покажуть фільм у російських кінотеатрах?

– Сподіваюся на російський прокат.

Якби напередодні прем'єри могли звернутися до глядача, що б йому сказали?

– Я би сказав, що проблема "бути чи не бути" вказує на іншу, набагато важливішу. Я б назвав її так: "чи є взагалі що-небудь?"

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів