Підтримати нас

Рекордні навчання на воді

27 жовтня 2016 11:00
372
Поширити:

Уперше на Херсонщині найвідомішу річку України форсували у березні 1944 року.

Саме тоді радянські війська звільняли наше місто від німецько-фашистських загарбників. Кажуть, історія має властивість повторюватися. Тож ця далека подія не стала винятковою. Тільки цього разу, в наші дні, форсування відбувалося у рамках планових навчань.

Минулої середи, 19 жовтня, на Херсонщині свої знання та навички перевіряли понтонні підрозділи інженерних військ Збройних Сил України. Уперше за часи незалежності країни звели понтонно-мостову переправу завдовжки 560 метрів. Це сталося в рамках стратегічних командно-штабних навчань “Рубіж-2016”. Через переправу може безперебійно йти колона гусеничної техніки. Переправа витримує проходження колон танків, бойових машин, піхоти та автотехніки. Ця ділянка місцевості на березі Дніпра вже є п’ятою і найширшою, де проходять водні переправи військової техніки. У навчаннях задіяли більше 500 військових і 300 одиниць військової техніки.

Незважаючи на сильний вітер і стрімку течію, понтонери упродовж декількох годин навели через річку понтонний міст, яким почала пересування військова техніка. Щоб приховати переправу від умовного супротивника, її «закрили» димовою завісою.

Озброєння української армії поступово оновлюється. Так, усе частіше почали використовувати безпілотні розвідники. Їх також задіяли під час військових навчань.

– Ми побачили злагоджену роботу військовослужбовців. Такі показники досягаються не за один день. Час наведення понтонно-мостової переправи склав 2 години, тоді як за нормативами вона наводиться за 3-4 години. Це дає змогу нам оцінити цей підрозділ інженерних військ на відмінно, – високо оцінив виконання завдання начальник Генштабу, генерал армії Віктор Муженко.

Також він повідомив, що це є заключним етапом у проведенні навчань в поточному році. Головна увага приділялася відпрацюванню злагодженості роботи військових.

Віктор Муженко повідомив, що навчання закінчуються наприкінці тижня, після чого буде проведено відповідний аналіз усіх заходів та оцінено рівень підготовки як органів військового управління, так і підрозділів,що були залучені до навчання по всій території України. А очільник Херсонщини поділився планами про наміри створити у обласному центрі Стрілецький батальйон. Діяти він буде за потребою на випадок мобілізації та оборонятиме безпосередньо Херсон.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ