Підтримати нас

Психолог розповіла про економічну цінність українських бійців

Автор статті
26 лютого 2017 17:35
311
Поширити:

Український військовослужбовець - це не тільки гуманітарна, а й економічна цінність, тому берегти кожного бійця потрібно як зіницю ока.

Таку точку зору висловила психолог, травмотерапевт, волонтер Тетяна Руденко, передає "Обозреватель". За її словами, Україна повинна піти від застарілої радянської психологічної лінії, яка укладається в просту і зрозумілу фразу "нічого страшного, баби ще народять", пише "Знай".

На питання про те, як бійцю найкраще реабілітуватися після повернення із зони АТО, психолог розповіла про визнаний в усьому світі психологічний метод експозиції, який передбачає психологічне занурення людини в ситуацію, в якій вона відчуває дискомфорт і утримування її там до тих пір, поки це не ослабить силу тривоги і занепокоєння. Метод працює за простим принципом: людина повинна знаходитися в певній ситуації, але нічого не робити, а просто стежити за своїми відчуттями. Згодом мозок звикає до цього факту і знижує занепокоєння, тому що воно часто йде, коли мозок не намагається впоратися з ним, а просто спостерігає.

Тетяна наголосила, що для військових важливо перебувати не тільки поруч з рідними і близькими, а й з товаришами по службі, тільки в не бойовій атмосфері. Це дуже добре допомагає психологічно розслабитися і повернутися до нормального життя.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ