Підтримати нас

Помідори пророщують між ватними дисками

Автор статті
23 березня 2017 03:30
604
Поширити:

На город помідори висаджують наприкінці травня, а розсаду треба вирощувати вже зараз.

– Помідори завжди сію в березні. Раніше починала з лютого, і були постійні неврожаї, – каже 39-річна Олена Тарасюк із міста Старокостянтинів Хмельницької області. – Думала, земля в мене погана, а виявилося, помідорам не вистачало сонячного світла. Зимою з ним туго. Весною довший день і розсада виростає міцна.

Змішує 300 г землі з городу, 1 кг торфу та 200 г перепрілого гною. Кількість можна збільшувати, дотримуючись цієї пропорції.

– Краще не брати готового ґрунту для розсади. Має рости в землі з городу, куди її потім пересадять. Інакше навіть найміцніша рослина не приживеться.

Насіння в марлі занурює в малиновий розчин марганцівки на півгодини.

– Для кращої схожості не сію сухе, а пророщую в стимуляторі росту.

Промиває і розкладає кожен сорт на окремий ватний диск. Накриває ще одним диском і кладе у миску зі стимулятором росту Циркон. Посудину замотує в поліетиленовий пакет. Ставить на ніч біля батареї. Вранці пакет знімає, але ще два дні тримає в теплі. Тоді прокинуться паростки з насіння. Далі можна його сіяти в землю.

– Можна це робити в пластикові пляшки з відрізаним верхом, контейнери з дренажними отворами у дні, щоб стікала зайва вода. Хто в чому більше звик. Я беру пластикові лотки.

Насипає в контейнер землі і поливає водою. Олівцем проводить рядки на відстані 3 см. Засипає землею, просіяною через сито. Так ляже рівним шаром. Потім накриває лоток склом або плівкою. Ставить у тепле місце з температурою не менше 20°С. Через тиждень-півтора насіння проросте.

– Помідори обов'язково треба пікірувати й розсаджувати в лотки або горщики. Роблю це, коли з'являться три справжні листочки.

Відстань між рослинами має бути не менше 4 см, щоб їм було куди розростися.

– Розсаду треба загартовувати. Після пікіровки щодня потроху виношу її на свіже повітря. Поступово збільшую час до цілого дня, а потім і до тижня.

На город помідори можна висаджувати наприкінці травня або на початку червня. Коли вже не буде нічних приморозків. Має пройти рівно два місяці з часу посіву.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ