Підтримати нас

Поблизу острова Джарилгач помічений ракетний катер ЧФ РФ (мапа)

Автор статті
10 грудня 2018 07:32
778
Поширити:

До Каркінітської затоки Чорного моря прибув ракетний катер Чорноморського флоту РФ «Набережные Челны» (953), який перебуває в районі мису Тарханкут неподалік від українського острова Джарилгач у Херсонській області.

Про це повідомляє Український мілітарний портал з посиланням на власні джерела, передає Центр журналістських розслідувань.

4 грудня видання повідомило, що окупанти для прикриття незаконної діяльності з видобутку піску у Каркінітській затоці на Бакальській банці, що в 14 км від острова Джарилгач у територіальних водах України біля міста Скадовську у Херсонській області, відправили патрульний корабель Берегової охорони ФСБ РФ «Аметист» (355).

Згодом у міжнародному приписі росіяни закрили район у Каркінітській затоці з 6 по 8 грудня для проведення стрільби, про що було сповіщено по системі припису:

Міжнародний припис на закриття ділянки Чорного моря з 6 по 8 грудня Фото: mil.in.ua

Міжнародний припис на закриття ділянки Чорного моря з 6 по 8 грудня

Цей район на мапі:

Закрита ділянка Чорного моря з 6 по 8 грудня 2018 року Фото: mil.in.ua

В цей же час до району прибув ракетний катер Чорноморського флоту РФ «Набережные Челны» (953), який в даний час входить до складу 41-ї бригади ракетних катерів з базуванням у окупованому Севастополі.

9 грудня о 7:30 земснаряд «Амур» виходив на зв’язок з ПСКР «Аметист» (355) на 16 каналі в ультрахвильовому діапазоні на частоті 156,8 МГц, що прийнятий у світі для здійснення обміну інформацією між суднам у морі.

Озвучені на записі переговорів координати: 45°49’3″ 33°03’1 – перебування ПСКР «Аметист» (355) та район, де чергував ракетний катер «Набережные Челны» (953) на мапі:

Тобто після завершення стрільб вищезазначені російські військові кораблі продовжують знаходитись у районі.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ