Підтримати нас

Пільги…для олігархів?

Автор статті
04 березня 2016 03:00
207
Поширити:

Херсонські народні обранці зібралися на позачергову сесію. Виникало багато чуток щодо порядку денного. Казали, що на засіданні мають призначити першого заступника мера. Проте порядок денний усіх здивував.

Без фінансування залишилися 11 дитячих спортивних шкіл Херсона. У той же час міське управління молоді та спорту, по суті, “байдикує” – на його балансі перебувають тільки стадіон “Кристал”  і Шахово-шашковий клуб. З 1 січня школи повинні фінансуватися за рахунок місцевих бюджетів. Досі зарплату працівники і тренери отримували за рахунок субвенції з обласного бюджету, але з 1 березня гроші облрадою виділятися не будуть. Депутати вирішили створити робочу групу для термінового розгляду питання про фінансування ДЮСШ. А поки  березневі витрати на утримання шкіл вирішили профінансувати за рахунок міста.

Обранці не подолали вето міського голови. Патронатна служба, яку ліквідували на минулій сесії, і яка складається з 5 радників мера, поки продовжить свою роботу.

Вже з травня в Україні реєстрацію місця проживання будуть виконувати спеціальні органи, створені при районних адміністраціях міст. Тобто замовник звертатиметься у Центр надання адміністративних послуг (ЦНАП), де заповнюватиме відповідні бланки документів, адміністратор їх прийматиме, а орган реєстрації реєструвати. У Херсоні намагались створити подібний відділ. Але депутати ініціативу не підтримали. І поки не зрозуміло, чим це обернеться для херсонців.

Міська рада уклала договір з Федерацією футбола України. Разом вони хочуть звести в нашому місті сучасну спортивну базу “для масового футболу” .

Поки йшла сесія, в тролейбусному депо страйкували робітники. Технічний персонал відмовився оглядати “рогатики”, бо вже кілька місяців не отримує зарплату. Депутати виділили на погашення боргів мільйон гривень.

У Херсоні можуть, нарешті, навести лад із парковками. Депутати створили робочу групу і збираються перевірити діяльність КП “Сервіс-центр” .

Виконавчі органи та комунальні заклади міської ради відтепер будуть закуповувати товари та послуги через електронну систему ProZorro.

Також депутатський корпус звернувся до Президента та голови Верховної Ради. І попросив знизити тарифи на світло та газ для населення.

Бурхливе обговорення викликала ініціатива депутата Олега Романюка від БПП. Народний обранець запропонував зменшити ставку земельного податку для підприємств “Укроборонпрому” , що розташовані в Херсоні. Згідно з цим рішенням для центрального конструкторського бюро “Ізумруд”  і заводів “Паллада”  і “Судмаш”  передбачена ставка податку на землю в розмірі 0,01% від нормативної грошової оцінки. Приватне підприємство Херсонський суднобудівний завод теж попросив для себе подібну пільгу. І це при тому, що його власник – депутат Верховної Ради від “Опозиційного Блоку”  Вадим Новинський. Саме він вніс заставу за заарештовану судом екс-міністра юстиції Олену Лукаш, яку називають причетною до розстрілу Небесної Сотні. Сума застави склала 5 мільйонів грн. У той же час, платити податок на землю під своїм підприємством у Херсоні Новинський не хоче. Депутати від Опоблоку намагались проштовхнути ідею про пільгу. Аргументи – складні часи, підприємство на межі виживання, люди хочуть зарплат. Що ж у результаті? Обранці підтримали пільги на плату за землю для підприємств “оборонки” . А після вивчення ситуації на ХСЗ визначаться і з пільгою для нього.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ