Підтримати нас

"Петре, мені за тебе соромно!" У Львові перед приїздом Президента "заговорили" найвідоміші пам'ятники

18 січня 2018 09:02
629
Поширити:

Навпроти пам'ятників Тарасові Шевченку, Іванові Франку, Михайлові Грушевському у Львові з'явились банери із написом: "Петре, мені за тебе соромно!" Ця промовиста акція — вияв протесту журналістів газети "Експрес", яким вони хочуть привернути увагу до стану свободи слова в країні та проблем із блокуванням доставки передплатникам цієї найпопулярнішої в країні газети, що видається українською мовою.

"Постаті, навпроти яких ми розгорнули банери, це — люди-символи. Вони, кожен у свій спосіб, відстоювали свободу людини у власному виборі та свободу слова. Ми подумали, що б сказав сьогодні Шевченко, який був забороненим поетом, якби дізнався, що у вільній Україні, в ХХІ столітті, знову забороняють поширювати слово? А що сказав би Франко? А як висловився би про це Михайло Грушевський? "Петре, мені за тебе соромно!" — ось, якими були б ці слова!"— кажуть у виданні.

Журналісти зазначають: нечуваним є те, що сьогодні, аби відстояти право читачів отримувати газету "Експрес", право на вільне слово, доводиться виходити на протести. Водночас працівники медіа заявляють, що такий тиск трапляється вперше за 25 років існування видання.

"Наша боротьба проти дискримінації державного підприємства "Укрпошта" триває уже декілька місяців. Наші передплатники не можуть отримувати газету, за яку заплатили кошти. Те, що сьогодні відбвається, — за межами здорового глузду та справедливості: у людей відбирають право читати те видання, яке вони обрали! Ба більше — пошта поширює дезінформацію, мовляв, газета "Експрес", не буде виходити. Президент — гарант Конституцї — мовчить. Як гадаєте, чому? Мабуть, тому, що запроваджує сьогодні цензуру для медіа із непохитною позицією, яке відоме завдяки численним розслідуваням про представників влади.

Наша акція — це нагадування владі, що знущання із таких цінностей, як свобода слова є неприпустимим. Це наруга над пам'яттю тих людей, що відстоювали головні цінності вільного українського суспільства".

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів