Підтримати нас

Перша на Херсонщині «жива бібліотека» з поліцією

05 липня 2019 10:20
1,028
Поширити:

На четверту річницю поліції, у четвер 4 липня, Херсонський обласний центр «Успішна жінка» організував для містян сніданок з правоохоронцями у форматі «живої бібліотеки».

Це така нова, але вже популярна форма спілкування, де в ролі «книги» виступає людина, а сам процес «читання» - це розмова. «Живими книгами» стають люди, які готові поділитися з «читачами» своєю особистою історією, досвідом і знаннями, готові щиро відповідати на запитання.

Тож вранці 4 липня кожен міг прийти у кафе, попити кави та розпитати  поліціянтів про їх роботу, про перемоги і проблеми, задати своє особисте наболіле запитання.   

У «бібліотеці» можна було «прочитати»:

- керівника відділу дільничних офіцерів поліції Головного управління Нацполіції Херсонської області Андрія Хурсу;

- керівницю відділу комунікації Головного управління Нацполіції Херсонської області Ірину Атаманенко;

-  керівника  відділу ювенальної превенції Ярослава Шанька;

- начальника Управління  патрульної поліції в Херсонській області Костянтина Дронгаля;

- заступника начальника Управління патрульної поліції в Херсонській області  Євгена Лехновського;

-  інспектора зі зв'язків із громадськістю Управління патрульної поліції в Херсонській області  Олену Вахтель.

Снідали з поліцією не лише херсонці. Зокрема, на зустріч приїхали правозахисниці з Білозерки, які під час спілкування з Андрієм Хурсою  розробили спільний алгоритм дій проти селищних домашніх агресорів. Бо місцеві правоохоронці вже можуть виносити так званий обмежувальний припис (наприклад, заборонити кривднику спілкуватися з постраждалою/постраждалим, жити в одному приміщенні, розшукувати), але цього не роблять. Хоча зараз це чи не єдиний  спосіб  убезпечити людину від «рідного» тирана.

Формат спілкування передбачав не довгі посиденьки, а по 10 хвилин на кожну «книгу». Втім, виявилося,  за цей час можна встигнути не лише розпитати, проконсультуватися, а й ще - поділитися своїми думками та враженнями про роботу поліції взагалі, десь покритикувати, а десь - подякувати.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів