Підтримати нас

Офіційно: Гонтарева подала у відставку (відео)

10 квітня 2017 06:15
638
Поширити:

Голова НБУ висловила готовність на засіданні Ради розповісти про результати своєї роботи.

Глава Національного банку України Валерія Гонтарева подала у відставку. Про це вона заявила під час позапланової прес-конференції, передає dt.ua.

"Перебуваючи майже 3 роки на посаді голови Нацбанку, я прийняла рішення залишити цю посаду. Я подала президентові України офіційну заяву про відставку за власним бажанням з 10 травня цього року. Як я і обіцяла повідомляємо вам за місяць. Це вже така усталена практика в Нацбанку, повідомляти про будь-які зміни за місяць. Якщо ВР проголосує за моє звільнення раніше цього часу, то я піду з посади раніше. Готова доповісти на пленарному засіданні ВР про результати моєї діяльності на посаді голови Нацбанку", - сказала вона.

Гонтарева також зазначила, що після її відставки змін в політиці НБУ не буде.

Валерія Гонтарева була призначена главою НБУ 19 червня 2014 р. До цього вона була головою групи компаній "Інвестиційний Капітал України" (ICU). 

Гонтарева назвала олігархів, які заборгували НБУ десятки мільярдів

Найбільшим боржником за кредити перед Нацбанком серед олігархів є Дмитро Фірташ, пише Gazeta.ua.

Про це на брифінгу заявила глава НБУ Валерія Гонтарева.

"Наведу вам перелік неплатоспроможних банків - найбільших боржників за кредитами рефінансування. Їхні екс-власники - це дуже відомі олігархи та бізнесмени.

Банк "Надра" - Дмитро Фірташ винен Національному банку 9,8 мільярдів гривень. Олег Бахматюк за кредитами двох своїх банків - "Фінансова ініціатива" та "VAB банк" - понад 10 мільярдів гривень. Микола Лагун винен за кредитами "Дельта банку" 8 мільярдів гривень. Костянтин Жеваго та його банк "Фінанси та кредит" винен Національному банку 6,3 мільярди гривень. Леонід Клімов досі є народним депутатом і входить до комітету банківської справи - 3,4 мільярди гривень за кредитами "Імексбанку", - повідомила Гонтарева.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів