Підтримати нас

Найбільш невдалі пограбування

11 травня 2016 13:00
272
Поширити:

Травневі свята пройшли не без неприємних сюрпризів. При чому, відзначилися не тільки прихильники і противники 9-го травня, а й злочинці. Про один з таких випадків повідомив представник Нацполіціі.

На своїй сторінці в соцмережі патрульний Михайло Кондракевич розповів, як він затримав грабіжника, який напав на пенсіонера, щоб вкрасти у нього 100 гривень і пенсійне посвідчення. При цьому, зловмисник загубив на місці злочину свій мобільний телефон, завдяки якому його і знайшли. І це вже далеко не перший "злочин століття", вчинений українським горе-грабіжником, пише портал "Знай".

Вся річ у ведмеді

Безглузді злочини в нашій країні - не рідкість. І не всі вони, до речі, закінчуються невдало. Наприклад, на початку цього року грабіжник, який "пішов на справу" з іграшковим білим ведмедем в руках, зумів вкрасти у перехожого 335 тисяч гривень. Що цікаво, з особливих прикмет нападника, потерпілий зміг згадати тільки цю деталь. За словами психологів, грабіжник скористався ведмедем для створення "ефекту несподіванки", адже в подібних травматичних ситуаціях люди схильні запам'ятовувати саме такі неординарні речі.

 5 найбільш ідіотських пограбувань

Непереконливий грабіжник

Варто сказати, що подібний ефект в нашій країні спрацьовує не завжди. Особливо з такими "загартованими" представниками сфери фінансових послуг, як працівники "Ощадбанку". У минулому році в одне з його відділень зайшов чоловік у "кінгурушйі" з каптуром, насунутим на обличчя, і велів працівникам віддати йому гроші, погрожуючи, що в іншому разі - він влаштує вибух в приміщенні. Цинічні працівники банку не повірили зловмисникові. Він, очевидно, не чекаючи такого сюжетного повороту, розгубився і втік.

5 найбільш ідіотських пограбувань

Грабіжник-паркурщик

До яких тільки трюків не вдаються зловмисники, щоб заволодіти чужим майном. "герой" нашої наступній історії, наприклад, вирішив, що він здатний повторити трюк професіоналів з відомих фільмів "Ямакасі" і "13-й район". Після того, як цей лиходій пограбував нещасного адміністратора салону краси, він вирішив прискорити свій відступ вистрибнувши з вікна. Підсумок - перелом ноги, затримання і тюремний термін. Як то кажуть, за дурною головою і ногам неспокій.

5 найбільш ідіотських пограбувань

Злочин і підрахунок покарання

"Чим коротший термін - тим краще", - швидше за все, саме так подумав грабіжник, коли поплічник запропонував йому вчинити збройне пограбування мешканки Сум. Подумав - і відніс, відданий йому ватажком банди пістолет, в міліцію. А ще він вирішив оформити щиросердне зізнання. У підсумку, грабіжники не тільки не здійснили задумане, але й зтикнулися віч-на-віч з законом.

5 найбільш ідіотських пограбувань

Відчайдушні часи

Наступна наша історія - служить, швидше, попередженням для злочинців. Це історія про трагічні результати пограбування інкасаторської машини, яке сталося в Одесі в березні цього року. В результаті - двоє загиблих, серед яких і сам нападник - колишній співробітник цього ж банку. Причина, з якої він зважився на злочин, скоріш за все, вже не стане надбанням громадськості. Горе-злочинець самостійно позбавив себе життя.

5 найбільш ідіотських пограбувань

Читаючи подібні історії, пересічна людина, звичайно ж, перш за все починає засуджувати їх "головних героїв". Це природно, адже вони скоїли злочини. Але якщо спробувати піти трохи далі і задуматися про причини, які штовхнули людей на це, можливо, ці історії зможуть стати уроком для суспільства в цілому і допомогти нам не просто попереджувати протиправні дії, але й усувати їх причини.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ