Підтримати нас

На Херсонщині відкрились 29 ринків

Автор статті
21 травня 2020 11:00
599
Поширити:

Фахівцями ГУ Держпродспоживслужби в Херсонській області, починаючи з 1 травня 2020 року, проводиться щоденний збір інформації щодо дотримання протиепідемічних заходів при здійсненні торгівлі харчовими продуктами на ринках області.

На кожному працюючому ринку протягом усього часу ситуацію щоденно моніторять по двоє фахівців Держпродспоживслужби.

Так, 21 травня фахівці ГУ Держпродспоживслужби в Херсонській області перевірили як у Херсоні Дніпровський та ринок «Дружба» виконують рекомендації щодо роботи в умовах карантину.

За словами директора ринку «Дружба» Валерія Дружинського, вони дуже раді, що змогли відновити роботу, і добре вивчили усі рекомендації головного державного санітарного лікаря України. На вході усім відвідувачам вимірюють температуру, є захисні екрани між продавцями та покупцями.
До нових правил звикли вже і на Дніпровському ринку.

Як розповідає заступниця директора Дніпровського ринку Ірина Велічко, робочий день у них починається із вимірювання температури працівникам, ринок до та після завершення робочого дня проходить обробку спеціальними деззасобами. Окрім цього, 14 травня весь колектив Дніпровського ринку пройшов тестування на COVID-19 . результати були негативні.

- Загалом на Херсонщині відкрились і вже працюють під час карантину 29 ринків. Сьогодні завітали до двох херсонських ринків – це ринок Дніпровський та ринок «Дружба». Ми побачили, що вимоги, які прописані у постанові головного державного санітарного лікаря України щодо роботи агропродовольчих ринків, дотримуються в повному обсязі. Продавці забезпечені засобами індивідуального захисту, є екрани між покупцями та продавцями, ведеться журнал вимірювання температури, наявні антисептичні засоби як для працівників, так і для відвідувачів, проводиться температурний скринінг. На сьогодні ми побачили, що проблема лишається в свідомості людей, які приходять на ринки – відвідувачі нехтують носінням захисних масок.

Разом із зареєстрованими ринками на Херсонщині працюють і так звані комунальні ринки. Наприклад, ринок по вулиці Миру. Ринок по вулиці Миру та Дніпровський ринок – це не одне й те саме. У нас є офіційно зареєстрований суб’єкт господарювання «Дніпровський ринок». Він має експлуатаційний дозвіл, там забезпечена робота лабораторії. Тобто ринок працює в правовому полі.

А є так званий комунальний ринок, який надає послуги по розміщенню місць торгівлі по вулиці Миру, Привокзальній площі та на проспекті Кирила та Мефодія.Там не здійснюється контроль за якістю продукції, яку там реалізують. А це може загрожувати здоров’ю херсонців. Вони позиціонують себе як ринок. Проте коли ми ініціюємо інспектування, то керівництво цих об’єктів разом із власними юристами починають доводити зворотнє – що вони не є ринком, тому у нас немає правових підстав для їх інспектування

Щодо їх роботи ГУ Держпродспоживслужби в Херсонській області направляла матеріали до органів Нацполіції для вжиття заходів реагування. – зазначив начальник управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області Тарас Година-Арюпін.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ