Підтримати нас

На Херсонщині з початку повномасштабного вторгнення надійшло майже 500 клопотань про викрадення людей

Vgoru
14 липня 2022 17:28
1,235
Поширити:

Правоохоронці майже щодня фіксують факти викрадення або зникнення громадян на Херсонщині. Про це розказала головна спеціалістка з питань інформаційної політики Херсонської обласної прокуратури Анна Чернявська повідомляє Суспільне

Анна Чернявська каже, якщо людина, яка повернулася з полону та піддавалася там тортурам, перебуває на підконтрольній території, процесуальним керівником призначається експертиза для встановлення важкості отриманих нею тілесних ушкоджень.

"Крім того, за наявності даних про людей, які брали участь у викраденні потерпілого, застосовували тортури або катування, - відносно нього, проводиться впізнання", - розказала Чернявська.

Зафіксувати всі випадки викрадень неможливо, тому що люди не завжди звертаються до правоохоронних органів.

"Загалом від початку військової агресії РФ правоохоронними органами області зафіксовано факти викрадення або зникнення 474 осіб, наразі слідству відомо про звільнення 309 громадян. Продовжують незаконно утримувати окупанти 165 місцевих жителів", - каже Анна Чернявська.

Про викрадення або зникнення людини може повідомити будь-яка людина, якій стало про це відомо, а не тільки родичі.

"Якщо ви володієте якоюсь інформацією про зниклих або викрадених, можете звернутися із повідомленням до Херсонської обласної прокуратури. Заяву можна надіслати на електронну адресу або повідомити інформацію за телефоном гарячої лінії", - розказує головна спеціалістка з питань інформаційної політики Херсонської обласної прокуратури.

За словами Чернявської, можна звернутися з повідомленням на телефонну лінію 102. Там автоматично переадресують на органи поліції Тернопільської області, які через тимчасову окупацію Херсонщини приймають заяви про вчинення злочинів, які потім передаються до правоохоронних органів Херсонщини.

У повідомлені до поліції повинна бути максимальна інформація про зниклого та обставини події.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів