Підтримати нас

На Херсонщині підприємці ошукали бізнес-партнера на 3 мільйони гривень

31 травня 2021 13:26
935
Поширити:

Бізнес-партнерство, як відомо, далеко не завжди буває взаємовигідним. Але це ще пів біди, адже трапляється й так, що колишні партнери можуть просто обдурити компаньйона, ще й збивши з нього солідну грошову суму.

Саме такий інцидент стався у 2019 році на Херсонщині. Один із підприємців, який володів 75% акцій приватного акціонерного товариства, передав управління активами компанії своєму напарнику. При цьому була видана нотаріальна довіреність. У той час фактичний власник фірми не міг повноцінно керувати підприємством, оскільки був важко хворий і перебував на лікуванні.

Отримавши в управління всі справи, "партнер" розвинув бурхливу діяльність. За допомогою ряду спільників він на підставі генеральної довіреності уклав договори купівлі-продажу цінних паперів вказаного приватного акціонерного товариства. Таким чином бізнес-партнери заволоділи акціями потерпілого на загальну суму понад 3 мільйони гривень.

Крім того, зловмисники здійснили реорганізацію підприємства в товариство з обмеженою відповідальністю, а директора "заднім числом" звільнили з посади.

Усі ці обставини зараз розслідують правоохоронні органи.

Слідчі управління розслідування корупційних злочинів Головного слідчого управління Національної поліції України за оперативного супроводження Управління стратегічних розслідувань в Херсонській області Нацполіції на території Херсонської області провели ряд обшуків в офісних приміщеннях підприємства та за місцями проживання фігурантів. У результаті вилучено документацію, яка вказує на протиправну діяльність зловмисників.

Досудове розслідування проводиться за ч. 1 ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів), ч. 4 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Фігурантам, які настільки вправно "кинули" свого колегу, загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ