Підтримати нас

На Арабатській стрілці проходить відкритий чемпіонат країни по кайтбордінгу

07 травня 2018 08:36
576
Поширити:

Найбільша спортивно-екстремальна подія цієї весни в Україні - відкритий чемпіонат країни по кайтбордінгу стратував 5 травня Азовському узбережжі. Того ж дня відбулось офіційне відкриття чемпіонату України з кайтбордінгу Arabatka Club Open Cup, змагання по sup-серфінгу і Paddle boardl.

«Цим чемпіонатом ми відкриваємо сезон змагань та катання на кайтбордах. Спортсмени нашої федерації будуть змагатись у декількох дисциплінах:  «freestyle» – різноманітні трюки, «big air» – катання при сильному вітрі  і «slalom» гонки на швидкість з перешкодами», - розповідає президент Федерації кайтбордингу та серфінгу України Олексій Васильєв.

Першого дня окрім офіційного відкриття чемпіонату, більше 10 учасників взяли участь у заїзді на SAP дошках, які також є частиною виду спорту - серфінг. А також відбулись змагання з серфінгу для собак.  

Близько 40 учасників взяли участь у перші дні змагань, але як зазначають організатори тим сильніше буде вітер, тим більше спортсменів приєднаються до змагань.

Дочекавшись вітру та першого дня змагань 6 травня учасники змагались у дисципліні «freestyle». Глядчам було не менш цікаво, ніж самим учасникам.

Як розповів херсонець Олександр, який 5 рік займається кайтбордингом і називає це своїм хобі, що це спорт для тих, кому не цікаво просто засмагати на морському узбережжі: «Кайтбординг це постійний пошук вітру. На Херсонщині є одразу декілька чудових місць для тренувань: Арабатьска стрілка, Скадовськ, Лазурне та Ягорлицький залив. Також встиг покататись у Єгипті та Африканському узбережжі».

Олександр розповів, які мають бути перші кроки людей, які захотіли спробувати себе у цьому виді спорту: «Не потрібно одразу купувати обладнання. На морському узбережжі у курортних місцях Херсонщини є достатньо шкіл, які навчають кататись. Необхідно спробувати, щоб зрозуміти чи підходить це для вас. Оптимальна тривалість навчання – 10 вітряних годин».

У цьому переконаних і двократний чемпіон з Одеси 2016, 2017 років у дисципліні «old school» відкритого чемпіонату України з кайтбордингу Сергій Кологойда. Він бере участь у змаганнях, якщо швидкість вітру досягає мінімум 6 м/с. Має 9 років досвіду та встановлює кондиціонери у вільний час від катання. Професійний райдер має собі за мету перемогти у цьому чемпіонаті втретє і на цьому завершити свою професійну кар’єру.

«У цьому спорті найбільше захоплює швидкість та підкорювання енергії моря для своїх трюків, також  це постійний контакт з морем, тому райдери рідко хворіють на риніт. Для перемоги потрібні зусилля, але також це залежить чи правильно ти обрав собі дисципліну для змагань. Тому я знайшов себе у стилі олдскул і маю перемоги».

Попереду 4 дні змагань, тому переможці будуть визначені вже 10 травня.

 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ