Підтримати нас

Музей Майдану просить українців відповісти, коли протест стає Майданом

10 липня 2019 06:36
747
Поширити:

Національний музей Революції гідності просить громадян України висловити думку, коли протест стає Майданом. 

Як ідеться в повідомленні музею, учасники опитування можуть обрати один або кілька варіантів у фольмулярі або на сторінці в мережі Facebook

“Є чимало українських і закордонних досліджень і про Помаранчеву революцію, і про Революцію гідності. Майдан – точно світовий феномен. Але поки що це наче образ, зміст якого ще треба зрозуміти. Диктаторська Росія формує для своїх громадян образ Майдану як загрозливої страшилки. Ми – пишаємося своїми Майданами. Чому і чим саме? Які складники цього явища? Без чого протест не Майдан? Аналіз важливий для всіх українців, а перш за все – для дослідників. Наше бачення Майдану визначає наше майбутнє. Національний музей Революції гідності – єдина інституція, завдання якої – професійно і системно працювати з цією темою, бути громадською платформою в дослідженні й осмисленні Майдану”, – каже Ольга Сало, керівниця просвітницько-інформаційного відділу Національного музею Революції гідності.

Національний музей Революції Гідності – музейно-меморіальний комплекс, багатоцільовий культурно-освітній центр. Він зберігає, вивчає та представляє колекцію історичних об'єктів, пов'язаних із рухом за свободу, насамперед з Євромайданом, попередніми Майданами та революціями останніх років за кордоном. Адміністрація закладу пояснює, що музей – це майданчик, який поширює ідеї гідності, незалежності, свободи, сприяє громадським ініціативам у становленні демократичних цінностей в Україні, створює і підтримує проєкти, пов’язані з правами людини.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів