Підтримати нас

Крах українського Boeing: чи міг раптово відмовити двигун

Автор статті
09 січня 2020 04:30
722
Поширити:

З п'яти тисяч літаків модифікації Boeing 737-NG жоден з них не мав проблем з двигунами під час зльоту, а самі пілоти навчені діяти при загорянні. 

Це ставить під сумнів офіційну версію аварії українського борту, яку висунув Іран.

Такою думкою з BBC Україна поділився експерт з питань авіації Валерій Романенко.

Валерій Романенко зазначив, що пілоти готові до несподіваних ситуацій, коли виникають проблеми з двигуном – в тому числі і займання. Свої навички вони багаторазово відпрацьовують і навіть здають по ним іспити.

Крім того, його бентежить те, що Іран насамперед назвав версію загоряння двигуна – але з п'яти тисяч літаків цієї модифікації подібне не траплялося з жодним із них.

"Корпорація Boeing випустила п'ять тисячі літаків цієї модифікації – Boeing 737-NG з двигунами CFM 56. І жоден з цих літаків не потрапляв в катастрофу через відмову двигуна на зльоті. А саме таку ймовірну причину відразу ж заявили офіційні представники Ірану. На мою думку, така причина малоймовірна ", – заявив Валерій Романенко.

Ще одним приводом для сумніву експерт називає те, що літак був на такій висоті, коли можна було встигнути повідомити про пожежу.

"2700 метрів висоти, на якій летів літак, це ж не 50 метрів над землею, де нічого зробити вже не можна. Запас висоти дає можливість для маневрів", – додає Валерій Романенко.

"Якщо навіть загорівся двигун, є дуже швидка процедура гасіння. І ці випадки пілоти багаторазово відпрацьовують на тренажерах. Пілоти також могли продовжувати політ в горизонталі, витрачаючи пальне, щоб здійснити потім аварійну посадку з мінімальним запасом пального. А тут ми маємо ситуацію, коли за секунди – вибух, пожежа і різке падіння ", – говорить експерт.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ