Підтримати нас

Херсонцям та гостям міста розповіли як не потрапити в тенета рабства

Автор статті
30 липня 2019 07:00
703
Поширити:

За даними Міжнародної організації праці, 21 мільйон людей у всьому світі є жертвами торгівлі людьми.

У вівторок, 30 липня, з нагоди Всесвітнього дня боротьби з торгівлею людьми на залізничному вокзалі Херсона пройшла інформаційно-просвітницька акція з метою запобігання рабству та підвищенню обізнаності людей про небезпеку цього явища. Подібна акція вже втрете проводиться під егідою Міністерства соціальної політики та за підтримки міжнародних організацій.

Ситуація з торгівлею людьми дуже актуальна, тому що, щороку, тисячі українців стають жертвами торгівлі людьми. Але офіційні дані відрізняються від реальної їх кількості, бо за приблизними підрахунками лише кожен 12-й постраждалий звертається за допомогою.

Біля вокзалу зібралися представники Департаменту соціально захисту населення, Національної поліції, головного територіального управляння юстиції у Херсонській області та інших державних органів, представники громадської організації «Успішна жінка», Центру з надання безоплатної правової допомоги, громадські активісти та мешканці міста.

Вони роздавали гостям та жителям міста інформаційні листівки, в яких представлена інформація про ризики і небезпеки сучасних форм рабства та як не потрапити в їх тенета. Також повідомляли людям про те, що жертви торгівлі людьми мають право на допомогу: медичну, психологічну, матеріальну, юридичну, допомогу в працевлаштуванні та вирішення житлових проблем, яку надає і держава і міжнародні організації.

«Люди часто звинувачують себе в тому, що відбулось, вважають, що це вони були такі необачні і бояться розголошення, намагаються забути, але не завжди це вдається самостійно. Ці люди потребують допомоги і мають на неї право» - зазначила представниця ГО «Успішна жінка» Анжела Литвиненко.

Також вона додала, що люди можуть звертатися до соціальних установ, наприклад до Департаменту соціального захисту населення, але не обов’язково звертатися до правоохоронних органів. Тому що часто трапляється так, що людьми, які вербували, наприклад, їхати працювати є близькі люди і проти них не напишеш заяву. Через це важко переступити. Але людина все одно потребує допомоги, тому законом прописане право не звертатись до правоохоронних органів.

В Україні існує національна гаряча лінія 527 та інші контактні телефони, куди можна звернутися за допомогою і консультацією.

Також, 30 липня, о 18.00 у ККЗ "Ювілейний" відбудеться безкоштовний показ документального фільму "Жінка в полоні". Це історія про Маріш, 52-річну угорку, яка служить одній родині вже десятиліття, працюючи по 20 годин на день без оплати.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ