Підтримати нас

Херсонці можуть побачити справжню зиму. Але тільки на картинах. ФОТОРЕПОРТАЖ

Vgoru
13 грудня 2017 16:15
690
Поширити:

Сорок картин та скульптур представлені на виставці “Зима”, яка відкрилася у Херсонському обласному художньому музеї імені Шовкуненка.

На цих картинах херсонці можуть побачити справжню, сніжну та морозну, зиму, яка ще не прийшла до нас.

Як розповіла завідувач інформаційно-масовим відділом музею Ольга Горельцева, ця виставка — з традиційного циклу “Пори року”, у рамках якого проводяться тематичні виставки на початку весни, літа, осені та зими.

“Такі виставки, - каже Горельцева, - для музею — можливість показати глядачам експонати з наших запасників. Загалом колекція музею налічує понад одинадцять тисяч одиниць зберігання. А наші виставкові площі не дозволяють розмістити їх усі. І на цій виставці кілька творів експонуються вперше. Це - “Зима” Еммануїла Буцельмана, “Вечір” Івана Гопкала, “Седнівські далі” та “Дніпровські кручі” Марата Калібекова. Серед виставних вперше навіть є один з творів знакового для розвитку мистецтва живопису на Херсонщині Георгія Курнакова - “Човнова пристань на Дніпрі”.

Картини та скульптури, представлені на виставці, створені у період, який охоплює понад сто років: від кінця XIX до початку XXI століть. Представлені і різні жанри: від монументального живопису (картина “Дід з онуками” відомого українського майстра Андрія Коцки) до ліричного пейзажу (“Місячна ніч у селі” одного з провідних білоруських художників Вітольда Бялиніцькогой-Біруля) і портретів (роботи відомих херсонців: “Автопортрет” Єгора Толкунова і “Лариса” Самуїла Невельштейна).

Невід’ємним елементом виставки “Зима” є ялинка, прикрашена раритетними іграшками, деяким з них — понад півстоліття.

Також під час зимових канікул для школярів будуть проводитися новорічні екскурсії-квести, де учасникам запропонують вірш на зимову тематику і завдання знайти серед на картинах те, що найбільш відповідає змісту літературного твору.

${gallery:789fe25a393c8af7af77f33cc84e8240}

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ