Підтримати нас

«Херсонбуд»: Мін’юст забирає майно на користь рейдерів?

Автор статті
13 травня 2020 11:00
867
Поширити:

Громадськість спостерігає за випадками ухвалення рішень керівництвом Міністерства юстиції, які можуть свідчити про співпрацю з рейдерами. Порушуючи норми закону, Міністерство вирішує долю об’єктів нерухомості, попри те, що ці об’єкти є предметом спору в судах.

Резонансні рейдерські захоплення у Херсонській області за участі ексмера Херсона Володимира Сальдо неодноразово висвітлювали журналісти «СтопКору». Після трирічної судової боротьби 12 березня 2020 року за рішенням Верховного Суду від 13 лютого 2019 року було підтверджено корпоративні та майнові права засновників «КПД-5 С» (фірмі належить майно ПАТ «Херсонбуд»). Засновниками підприємства є родина почесного громадянина Херсона Бориса Сандика.

Утім, рейдери заснували нове підприємство майже з такою ж назвою — ТОВ «БК «Херсонбуд», і через скарги до Міністерства юстиції намагаються не повертати захоплене майно.

І Міністерство приймає рішення в інтересах рейдерів. Міністр Малюська одноосібно підписав Накази №1476/5 та №1534/5, якими ТОВ «КПД-5 С» знову позбавлено права власності на 3 об’єкти, зокрема, на комплекс будівель та споруд пансіонату «Прибой». Експерти назвали це рішення протиправним.

У власності «КПД – 5С» залишилися ще об’єкти, щодо яких теж надійшли «прохання» від рейдерів. Ідеться про скаргу ТОВ «БК «Херсонбуд» щодо державної реєстрації прав (за рішенням Верховного Суду в справі 821/1460/17 від 13.02.2019 та наказу Міністерства юстиції № 3026/5 від 26.09.2017) на адміністративну будівлю загальною площею 8073 кв. м за адресою: м. Херсон, вул. Лютеранська (колишня Кірова), 24 (реєстраційний номер 455904465101).

На сьогодні Господарський суд м. Києва розглядає справу 923/128/19 щодо прав та інтересів на володіння та користування цим нерухомим майном. А отже, за законом Міністерство не має компетенції розглядати скарги щодо спірного об’єкта.
Натомість комісія Мін’юсту не відмовляє скаржнику — «БК «Херсонбуд» — і бере її до розгляду.

На 13 травня 2020 року на 16.00 в Офісі протидії рейдерству за адресою: м. Київ, вул. Євгена Сверстюка 15, призначено засідання колегії Міністерства юстиції з розгляду скарги ТОВ «Будівельна компанія «Херсонбуд» від 16.03.2020, №8367-33-20 стосовно адміністративної будівлі у м. Херсон, на вул. Лютеранська, буд.24.

Отже, громадськість припускає, що до складу апарату Міністерства юстиції України входять особи, які діють в інтересах рейдерів, порушують Закон заради корупційного прибутку!

Активісти «Стоп корупції» закликають міністра Малюську припинити випадки маніпулювання законом. Про це вони повідомили у колективному зверненні до міністра, а також до профільного заступника та комісії з розгляду скарг у сфері державної реєстрації.

Також активісти запрошують усіх, хто зіткнувся з подібними випадками свавілля, об’єднуватися задля сумісної боротьби з беззаконням.

Адже намагання міністра Малюськи використати Мін'юст як інструмент для досягнення особистих і політичних інтересів розвінчують будь-які претензії на повагу до рішень міністерства.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ