Підтримати нас

І знову про маршрутки

05 березня 2017 03:00
277
Поширити:

Водії маршруток і завершили свій страйк, і почали працювати у звичному режимі, а деякі –навіть перестали вголос обурюватися, що везуть по 3 гривні, а не по 5. Проте проблема нікуди не поділася.

Тому 27 лютого у міській раді зібралася робоча група. До неї увійшли представники громадськості, перевізники та чиновники. За столом переговорів усі вони намагалися знайти “спільний знаменник”.

Завітав на засідання і міський голова Володимир Миколаєнко. Він зауважив, що будь-яка послуга має свою чітку ціну, проте її якість має відповідати вартості.

Що ж на засіданні вирішили? Отже, визначили три найбільші пріоритети – навести порядок з перевезеннями, посилити контроль  та обґрунтувати тариф.

– Основне, що ми виділили – необхідність монетизації пільг. Одноголосно проголосували за рекомендацію міському голові доручити департаменту соціального захисту запропонувати можливі варіанти монетизації і викласти їх на наступному засіданні робочої групи. Оскільки дуже багато пропозицій на громадських слуханнях звучало щодо пунктів, які вже і так є в договорах і законах про перевезення, вирішили підготувати на наступне засідання проект меморандуму між міським головою та перевізниками. У ньому зобов’язати  перевізників виконувати ряд важливих вимог. По суті, цей документ буде коротким викладом договору і постанови КМУ про правила пасажирських перевезень, однак ніякої відповідальності, крім морально-політичної, за його невиконання бути не може, – розповів голова робочої групи Ярослав Концевой.

А що ж із тарифом? До 3 березня перевізники погодилися надати власні розрахунки вартості проїзду. Громадськість має їх вивчити і вирішити, обґрунтовані вони чи ні.

У процесі обговорення з’я­су­валося, що в перших числах березня планується презентація замовленої у ХНТУ роботи з проектування оптимальної схеми маршрутів і дослідження пасажиропотоку.

Наступне засідання робочої групи запланували на 9 березня.

А поки експерти працюють, херсонці по-своєму вирішили достукатися до міської влади. На сайті міськради херсонець Ігор Косенко зареєстрував електронну петицію. У ній він просить депутатів і мера придбати для міського комунального перевізника автобуси. Бо виявилось, що у “Херсонкомунтранссервісу” усього 5 власних автобусів. Інші – орендовані. З необхідних 250 підписів петиція поки набрала 23.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів