Підтримати нас

Форум-театр у Херсоні: Говорили про кохання і не тільки

Автор статті
20 березня 2016 08:00
680
Поширити:

У Херсонському Державному Університеті на факультеті філології та журналістики ХОЦ «Успішна жінка» провели форум- театр « Я вирішив оженитись, але….» .

Саме форум- театр дає змогу глядачам стати безпосередніми учасниками та учасницями вистави. У 3-х діях вистави програвались життєві ситуації за темою: кохання, майбутній шлюб та стан репродуктивного здоров’я молодих, як запорука щасливої сім’ї.

На жаль, головний герой, який вирішив одружитись перед виходом у «рейс», дізнається, що у нього цілий "букет" інфекцій, які передаються статевим шляхом. Лікар, у якого на прийомі про все це дізнався наш герой, виявився ріднею майбутньої дружини… Весілля на грані зриву, наречена у розпачі, родичі нареченої поводять себе агресивно. Який вихід?

Під час перегляду на кульмінаційному моменті, вистава зупинялась та студенти/ки не лише обговорювали поведінку кожного героя та героїні, знаходили шляхи виходу із скрутної життєвої ситуації, але й мали змогу програти замість акторів свою версію ролі.

Глядачі давали різні поради: знайти спеціаліста (психолога, лікаря та ін.); лікарю повести себе більш толерантно та фахово. Один з глядачів зупинив спектакль та програв роль головного героя з пропозицією надати хабар лікарю, щоб він замовчував проблему його захворювання, дав гарну довідку. Студенти обговорили і  наслідки такого замовчування: не лікування – поглиблення хвороби – інвалідність або смерть.

Основні висновки, які зробили глядачі-учасники: за своє здоров’я треба нести відповідальність, за здоров’я коханої людини треба теж думати, бути чесним; захворювання, що передаються статевим шляхом краще попереджати!

У виставі режисерки Тетяни Павлової-Сисюк взяли участь непрофесійні актори та акторки: студенти 2-го курсу факультету судоводіння ХМДА та студентки 1 курсу факультету філології та журналістики ХДУ.

Довідка

Захід проведено в рамках проекту «Включайся – подбай про здоров’я Херсонського обласного центру «Успішна жінка» Програми «Здоров’я жінок України» за сприяння Агентства США з міжнародного розвитку (USA ID), департаменту охорони здоров’я ХОДА. Координаторка – Микитась Олена

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ