Підтримати нас

Ешольція цвіте всю осінь

24 листопада 2016 03:34
592
Поширити:

Ешольцію називають каліфорнійським маком. Виростає до 40 см і має багато тонких пагонів. Квітки подібні до різнокольорових махрових чашок. Закриваються у холодну погоду і на ніч.

– Квіточка схожа на мак. Буває помаранчева, червона, синя чи смугаста. Сію її під зиму. Так насіння загартовується і сходи будуть міцні. Зацвітає осіння ешольція швидше, ніж посіяна навесні, – каже 33-річна Поліна Фасоля з міста Бориспіль Київської області. – Одна квітка цвіте три дні. На її місці одразу з'являється інша. Загалом на клумбі цвіте рясно від початку літа до середини осені.

– Насіння перед посівом змішую з піском. Засипаю неглибокі рівчачки і мульчую торфом, щоб земля не затверділа. Через це сходи можуть не пробитися. Так роблю у квітні. Восени посадку мульчую товстим шаром сухого листя.
Поливати каліфорнійський мак потрібно тільки у засуху. Від надмірного зволоження гниють корені.

– Щоб стимулювати довге і рясне цвітіння, перед його початком ешольцію підживлюють добривом із калієм, фосфором та азотом. Ніколи не садять у ґрунт зі свіжим перегноєм. Він палить рослину.
Квітка восени сама розсіює насіння. Навесні треба тільки прорідити. Зернини доведеться збирати самому, якщо хочете посіяти в іншому місці. Для цього кілька зів'ялих квіток зав'язують марлею.

– Вона має бути квадратна, трохи більша за квітку, щоб кутики зв'язати і насіння не висипалося на землю. Через місяць після закінчення цвітіння насіння достигне і треба зрізати коробочки. Просушити на газеті й покласти загорнуте в папір насіння на нижню полицю холодильника до весни.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ