Підтримати нас

"Електрику мають лише 30% будинків" - українка переїхала у азійську країну

23 жовтня 2017 10:02
229
Поширити:

Українка Міла Бедренец живе в азійській країні М'янма, яка раніше була закритою для в'їзду. Поїхала туди, щоб відкрити компанії з установлення домашніх сонячних батарей, які даватимуть електрику в будинки селян.

"Домашніх сонячні системи - це такі невеликі, але потужні сонячні панелі з батареями, трьома лампочками і зарядкою для телефону. Тобто мінімальний набір електрики для невеличкої селянської хатини. Такі стоять в багатьох африканських селах. Разом із знайомим стартапером подумали чому б не зайнятися цим бізнесом в Південно-Східній Азії. Обрали М'янму, тут електрифіковані лише близько 30% будинків. По приїзду ми з напарником взялися за роботу і через 4 місяці продали першу батарею від імені зареєстрованої компанії,", - розповідає Gazeta.ua Міла Бедренец.

За її словами, у селян немає грошей, щоб купити якісну сонячну систему. Але є 4 долара в місяць, щоб оплачувати її використання. Тому здають батареї в оренду. Через пару років система переходить у власність людей.

"Була здивована, що в М'янмі живе багато українців. За два роки тут розгорнулися три мобільних оператора. Місцевих кадрів їм не вистачало і вони запрошували недорогих кваліфікованих фахівців з країн колишнього Союзу. В одному зі мною гетто живуть вірмени, узбеки, казахи і білоруси. Дуже багато українських сімей. В місцевий магазин за їхнім проханням почали завозити навіть буряки на борщ". Українка Міла Бедренец живе в азійській країні М'янма

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ