Підтримати нас

Експерти пояснили, як припинити незаконні забудови в Україні

Автор статті
12 червня 2016 09:01
681
Поширити:

Необхідність удосконалити законодавство в галузі будівництва виникла давно – наразі багато забудовників користуються прогалинами в законах, щоб реалізувати свої проекти, в тому числі й незаконно.

Про це повідомляє Domik.

В Україні на сьогодні залишається багато довгобудів, об’єктів, котрі через брак дозвільних документів не вводяться в експлуатацію. Збільшується і кількість вкладників, які інвестували кошти в будівництво, проте квартири так і не отримали.

Як стало відомо, народні депутати спільно з Держархбудінспекцією та Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства пропонують внести зміни до діючого містобудівного законодавства, які знімуть зайву зарегульованість будівельної галузі та зменшать кількість проблемних будівництв. Відповідний законопроект за номером №4733-1 зареєстрований в Верховній Раді України.

Про це повідомив Голова Державної архітектурно-будівельної інспекції України Олексій Кудрявцев під час круглого столу «Децентралізація сфери містобудування у контексті системних реформ».

За його словами, діюче законодавство ділить об’єкти будівництва трьох класів наслідків на п’ять категорій складності та встановлює різний порядок оформлення дозвільної документації: декларативний або дозвільний.

«Це створює простір для зловживань та будівельних афер з боку недобросовісних забудовників, – відзначив Олексій Кудрявцев. – Органи держархбудконтролю перевіряють декларативні документи лише на повноту даних. Недобросовісні забудовники користуються декларативним принципом та вносять у документи недостовірні дані. Під виглядом ІІІ категорії складності часто зводять величезні житлові комплекси. Як результат відсутність там прибудинкової території, паркомісць, пандусів, протипожежних під’їздів, сумнівна якість будівельних матеріалів. Тисячі інвесторів стають заручниками будівельних аферистів, залишаючись без житла і без грошей». Читайте більше тут: https://zik.ua/news/2016/06/12/eksperty_poyasnyly_yak_prypynyty_nezakonni_zabudovy_v_ukraini_707568

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ