Підтримати нас

Двох херсонців засуджено за гасла “Теперь Херсон это Россия!”

11 липня 2023 16:00
3,870
Поширити:

Херсонський міський суд на десять років заборонив двом місцевим жителям, В'ячеславу Хлопову та Володимиру Райденку, обіймати посади в органах державної влади, державного управління, місцевого самоврядування та займатися діяльністю, пов'язаною з надання публічних послуг*.

В’ячеслав – уродженець Берислава Херсонської області, громадянин України, має на утриманні неповнолітню дитину 2008 року народження, зареєстрований та проживає в Херсоні.

Під час окупації В'ячеслав неодноразово “виступав” серед сусідів, у магазині “АТБ” на перехресті вулиць Вишнева та Бегми, поруч із будинком № 92 та на вулиці Левицького  із заявами: “Наши пришли, ура!”; “Освободили нас! Теперь Херсон – это Россия!”; “Хохлы не имеют своей истории, не имеют своих границ, хохлы – быдло”.

Майже аналогічні тези оприлюднював й інший херсонець – Володимир.

“Географія” виступів цього чоловіка менша, – лише серед мешканців багатоповерхівки, де проживав. Але крім гасел “Теперь все будет хорошо! Херсон – расцветёт!”; “Херсон лучшая область в России!”; “Херсон это Россия!” – закликав сусідів та знайомих отримувати російські паспорти.

Володимир – уродженець міста Бжег (Польща), громадянин України, має вищу освіту, офіційно не працевлаштований, неодружений.

Обидва чоловіки на обліку в нарколога чи психіатра не перебувають, раніше до кримінальної відповідальності не притягувалися. Попри свою проросійську позицію, з окупантами чомусь не втекли. Щобільше, під час досудового слідства беззаперечно визнавали свою вину та щиро каялися.

Херсонський міський суд визнав Хлопова та Райденка винними в колабораційній діяльнісні за частиною 1 статті 111-1 Кримінального Кодексу України:

“Публічне заперечення громадянином України здійснення збройної агресії проти України, встановлення та утвердження тимчасової окупації частини території України або публічні заклики громадянином України до підтримки рішень та/або дій держави-агресора, збройних формувань та/або окупаційної адміністрації держави-агресора, до співпраці з державою-агресором, збройними формуваннями та/або окупаційною адміністрацією держави-агресора, до невизнання поширення державного суверенітету України на тимчасово окуповані території України – караються позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років”.

* Публічні послуги – послуги, що надаються органами державної влади та місцевого самоврядування, їх посадовими особами, а також підприємствами, установами та організаціями, які перебувають в їх управлінні.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ