Підтримати нас

Допомога воїнам – у єдиному Центрі

26 жовтня 2015 07:03
270
Поширити:

Саме таку концепцію презентували журналістам в обладміністрації 8 жовтня.

Куратором цього проекту призначили першого заступника очільника області Валентину Січову.

Отже, що це буде за структура? За словами Валентини Іванівни, над цим працювали ще з початку року. Тоді планувалось, що правоохоронці нададуть доступ до власних баз даних. Так можна було б відслідковувати, коли і який боєць пішов на фронт чи повернувся з війни. А отже слідкувати, кому і яка сама допомога потрібна. Міліція доступ не надала, відмовили і в Міністерстві оборони. І дуже змістовно пояснили, що на Херсонщині не зможуть захистити данні бійців так, щоб ворог не зміг до них дістатись.

– Тоді ми вирішили йти іншим шляхом. До того часу у різних волонтерів вже були напрацьовані власні бази тих солдат, кому потрібна допомога. Ми вирішили їх використовувати, – розповіла Валентина Січова.

Аби синхронізувати дії волонтерів і чиновників, вирішили створити єдиний центр допомоги воїнам АТО. Як він буде працювати?

У теорії все дуже просто. Захиснику або його родині треба зробити єдиний телефонний дзвінок. А саме на спеціальну гарчу лінію. Там його вислухає оператор, занотує проблему та контактні дані. Потім усю цю інформацію передасть тим волонтерам, які опікуються саме цим напрямком. Зараз їх поки шість. Під час наради 30 вересня вирішили, що соціально-правовим захистом військовослужбовців займатиметься Наталя Бімбірайте. Відповідальність за координацію медичної та психологічної підтримки військовослужбовців запропонували волонтерам Наталії Бреус, Олені Тимошенко та Миколі Тараненку. Захист майнових прав (забезпечення житлом, земельними ділянками) координуватиме Еліко Маркелія, соціальним супроводом (освіта, працевлаштування) займатиметься Лариса Оленковська. Питаннями матеріально-технічного забезпечення військових частин, розташованих на території Херсонської області, опікуватимуться Галина Уманець та Ігор Зосіменко, а інформаційно-просвітницькою волонтерською діяльністю в області – Наталія Возаловська.

А координувати усі дії чиновників і волонтерів буде спеціальний радник при голові облдержадміністрації. Кого призначать – поки невідомо. Але певні кандидатури, за словами Валентини Січової, вже розглядались.

До речі, подібні Центри обіцяють створити у кожному районі нашої області – для зручності.

P.S. Гаряча телефонна лінія для бійців АТО та членів їх родин: 080-050-40-77, 055-226-42-34. Юридичну допомогу учасникам АТО та їх сім’ям надає юрист Херсонського обласного Фонду милосердя та здоров’я Володимир Орловський. Гарячі лінії: (093) 14-77-303, 099-468-38-48 (працює Пн.-Пт. з 10:00 до 18:00). Адреса приймальні: 73000, м. Херсон, вул. Фрунзе, 2, офіс 19. Графік роботи: понеділок 10:00-15:00 (з 12 до 13 обідня перерва)

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів