Підтримати нас

Де спіймали більше браконьєрів

10 липня 2018 13:01
232
Поширити:

Рибоохоронні патрулі звітують, скільки у них було рейдів за минуле півріччя та скільки спіймали порушників. У цьому «рейтингу» Херсонщина знов лідирує за сумою збитків, яку браконьєри нанесли рибному господарству. Наймасштабніші порушення зафіксовані в Каланчацькому та Скадовському районах.

Згідно офіційної інформації,  Чорноморський рибоохоронний патруль з січня по червень включно затримав 235 правопорушників.

Нагадаємо, Чорноморське басейнове управління розпочало свою роботу 3 березня 2017 року і контролює акваторію Чорного моря в районі Одеської, Миколаївської, Херсонської області та АРК Крим.

Отже, на найбільшому улові спіймали чоловіка, який рибалив на Херсонщині, на човні в Каланчацькому лимані. У нього вилучено три сітки та 23,5 кг риби,  завдані збитки становлять 59 430 грн.

Другим «вдалим рибалкою» виявилася жіночка, яку затримали з сіткою в човні на Тилігульському лимані (частково Одеська область, частково Миколаївська), біля с. Калинівка. У неї вилучено 15 кг незаконно добутих біоресурсів. Збитки - 46 658 грн.

А третє місце в цьому незаконному промислі поділили знов мешканці Херсонщини, два співучасники, які за допомогою ятера спіймали 16,4 кг риби в Каланчацькому лимані на суму 42 630 грн.

Загалом, за півріччя, Чорноморський рибоохоронний патруль вилучив у браконьєрів більш ніж дві тонни риби. Загальна сума збитків природі склала більш ніж 1,2 млн. гривень (1 262 263 грн.).

Якщо порівняти з минулим роком, то звіт рибоохоронців цього разу виглядає «блідненько». Адже в квітні 2017-го патруль разом з прикордонниками затримали браконьєра, який один (!) наніс природі збитків майже на 24 млн. грн. Сталося це теж на Херсонщині, в акваторії Каркінітської затоки, в районі с. Приморське, Голопристанського району. Промисловий рибалка в якості офіційного вилову вказав лише креветку та атерину, проте «добував» ще й  червонокнижного трав’яного краба.

Але в порівняні з іншими регіонами, Чорноморський рибоохоронний патруль все одно лідирує і в цьому році. Наприклад, Полтавським рибоохоронним патрулем зафіксовано порушень зі збитками менш ніж 940 тис. грн., Харківським - на 566 тис. грн., Чернівецьким - майже на 100 тис. грн., а Тернопільським - всього на 64 тис. грн.

Щоправда, у цьому році  найбільшу шкоду мешканцям водойм завдали зовсім не браконьєри.  У річці Гуйва, що в м. Андрушівка Житомирської області, 26 червня риби загинуло майже на 2,4 млн. грн. Рибоохоронці підозрюють, що стався викид шкідливих речовин із розташованого поблизу держпідприємства «Коростишівський спиртовий комбінат». Матеріали справи направлено до правоохоронних органів. Але  складність у тому, що на сьогодні в Україні відсутні нормативи ГДК (гранично-допустимої концентрації) забруднюючих речовин для водних об’єктів господарсько-побутового призначення в межах населених пунктів. Тобто, довести провину підприємства буде дуже важко.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів