Підтримати нас

Де хочуть жити українці

Автор статті
15 грудня 2017 14:04
675
Поширити:

Статистика, як відомо, знає все, але є ще і соціологія, яка знає майже все. Бо заміри соціологів – це не точні цифри, але тенденцію вони визначають чітко.

Відомий соціолог з Херсона Володимир Коробов оприлюднив результати дослідження, яке проводилося у всіх регіонах України.

У порівнянні із минулим роком кількість тих, хто хотів би змінити місце проживання на іншу країну, незначно зросла (з 30% до 35%). Найбільше людей, які бажали б змінити місце проживання, серед мешканців Заходу (41%). На Півдні таких 34%, у Центрі – 33%, на Сході – 33%. Серед молоді (18-35 років) мають бажання переїхати на постійне проживання за кордон, – 54%. Натомість серед старшого покоління таких лише 19%. Дещо більше тих, хто висловлює бажання емігрувати, серед людей з вищою освітою та більш заможних.

Водночас маємо звернути увагу, що серед тих, хто працював за кордоном, кількість потенційних мігрантів менша, аніж серед тих, хто тільки бажає знайти за кордоном роботу. Дві третини опитаних заявили, що не хотіли б мати подвійного громадянства, 35% сказали, що хотіли б мати другий паспорт. Найчастіше таке бажання висловлювали на Півдні, молодь, працюючі та забезпечені. Серед країн, громадянство яких хотіли б мати, респонденти обирали країни ЄС (42%). 18% хотіли б мати громадянство США, 15% – Канади, 12% – Росії. Громадянство країн ЄС хотіли б мати мешканці західних, центральних та південних регіонів (близько 40%), дещо менше східних (31%). Громадянство США більше за інших хотіли б мати мешканці Заходу, громадянство Росії – Сходу.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ