Підтримати нас

Чи збільшилась зарплата медпрацівників в Україні?

Автор статті
02 листопада 2018 12:00
688
Поширити:

Часто люди мають сумнівами щодо збільшення зарплат медпрацівників. Тому давайте розглянемо це питання, розставимо крапки над "і".

Перший етап реформи розпочався лише цього літа. Тому перших суттєвих результатів, які можна відчути "у гаманці", треба очікувати лише зараз, цієї осені. Також зауважте, що зміни, поки що, настали не для всіх працівників медичної галузі - розпочато реформування первинної ланки. Тобто мова про сімейних лікарів, педіатрів, медсестер.

Також значні моменти - зміни у зарплаті відчують працівники тих закладів, котрі підписали договір із Національною службою здоров'я України. І рівень збільшення заробітку також залежить від кількості декларацій, підписаних лікарями із пацієнтами.

Іще один фактор, який впливає на зростання рівня зарплати - керівництво медичних закладів, яким Нацслужба здоров'я направила кошти (за цим посиланням у свіжому звіті можете переглянути скільки мільонів перераховано НСЗУ на вашу область). Головні лікарі самостійно вирішують чи збільшити зарплату, чи краще використати кошти для закупівлі обладнання або меблів, чи навпаки сплатити за комунальні послуги. Власне про це (і про зарплати також) мовиться у відеосюжетах журналістів національних і регіональних телекомпаній, які можна знайти у мережі Youtube. Відібрали для вас декілька свіжих:

Відеосюжет "Громадське" про Корюківський центр першої медико-санітарної допомоги у Черніговіській області (лікарі про кількість декларацій і свою зарплату із 1:56).

Розповідь ТСН про Романа Дяченка із міста Христинівка на Черкащині, який ризикнув і став приватним сімейним лікарем.

Відеосюжет про зміни у Тернопільському центрі медико-санітарної допомоги (про позитивні зміни у зарплаті з 1:07).

Також до вашої уваги розгорнутий сюжет телеканалу ZIK щодо процесу реформування первинної ланки - про збільшення зарплати дивіться із 2:30.

Насамкінець пропонуємо переглянути свіже інтерв'ю з заступником міністра охорони здоров'я Павлом Ковтонюком, який розповідає про будівництво амбулаторій, про перші досягнення у реформі, про наступні етапи, про збільшення зарплат та заборгованості, а також про реформування невідкладної допомоги.

Отож, іще раз задля підсумку - збільшення зарплати лише зараз почали відчувати сімейні лікарі та педіатри, що працюють в медичних закладах, які уклали договір із НСЗУ, а також підписали більше 1800 декларацій із пацієнтами.

На фото один зі слайдів звіту Національної служби здоров'я України про те, скільки грошей на 1 жовтня 2018 року одержали медзаклади в областях, які встигли першими підписати договори з НСЗУ.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ