Підтримати нас

Чому суддя Наталія Стамбула заявила самовідвід

02 травня 2019 11:31
622
Поширити:

Суддя Херсонського міського суду Наталія Стамбула заявила самовідвід від участі у розгляді кримінальної справи звичайного місцевого крадія.

Звинуваченого, Миколу С., затримали вранці 6 березня, біля будинку № 114 по вул. Університетській. Чоловік за допомогою спеціального пристрою відключив сигналізацію чужої автівки, Тойоти Лендрузер, заліз до салону та хотів поцупити мобільний телефон.  Але поліцейські побачили його й «схопили на гарячому». Сума збитків володарю телефону невелика, менше ніж тисяча гривень. Але Микола вже був раніше судимий, тож йому загрожує до п’яти років позбавлення волі (ч. 2 ст. 185 Кримінального Кодексу України).

Слідство закінчилося досить швидко, обвинувальний акт вже передано на розгляд до суду. За результатами автоматизованого розподілу справи головуючою-суддею визначено Наталію Стамбулу. Але вона написала заяву про самовідвід, цитуємо:

«У заяві судді зазначено, що у неї немає упередженого ставлення до цієї справи, але разом з цим захисником обвинуваченого є адвокат Грушицький Андрій Андрійович, який неодноразово звертався до правоохоронних органів із заявами про притягнення її чоловіка до кримінальної відповідальності та зі скаргами у різні інстанції на його дії, що може викликати в учасників процесу сумнів у її об`єктивності під час розгляду даної справи та щодо справедливості прийнятого за результатами її розгляду рішення».

Нагадаємо, чоловік пані Наталії, Михайло Стамбула, теж був суддею, працював у Дніпровському районному суді м. Херсона (до реформи). Зокрема, «завдяки» його рішенням, «розпиляли» і за один день продали за 110 тисяч євро дев’ятиповерхівку ХБК, хоча господарський суд Херсонської області заборонив керівництву комбінату продавати будь яке майно дорожче ніж 14 тисяч євро.

«Засвітився» Михайло Стамбула й у справі Ходосовцева, - вже колишнього ректора Херсонського державного університету, якого звинувачували в адміністративному корупційному порушенні. Будучи вже головою Дніпровського районного суду, Михайло Стамбула організував тиск на колегу, суддю Олену Рябову, щоб та прийняла «вірне рішення».

А під час реформування херсонських районних судів в один, Херсонський міський суд, Михайло Стамбула не пройшов «фільтри» на доброчесність.

Що стосується кримінального провадження за обвинуваченням Миколи С., то його передано до канцелярії суду для нового авторозподілу, тобто хто з інших суддів буде розглядати цю справу.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів