Підтримати нас

Американці зніматимуть фільм про Захара Беркута

Автор статті
15 червня 2018 13:25
707
Поширити:

Американський актор та режисер Джон Вінн приєднався до знімальної команди історичного фільму "Захар Беркут" за повістю Івана Франка.

Працюватиме над стрічкою як співрежисер разом з Ахтемом Сеітаблаєвим, пише Gazeta.ua.

Також до проекту долучилися американські продюсери Джефф Райс, Юрій Карновський та Раджа Коллінз.

Колеги із США будуть допомагати українським кінематографістам з просуванням фільму на північноамериканському ринку.

"Співпраця з американськими партнерами – це, в першу чергу, наш шанс розповісти всьому світу цю неймовірну героїчну історію Івана Франка, показати далеко за межами країни красу українських Карпат, дати можливість більше дізнатися про нашу історію, давні традиції, познайомитися з культурою, побутом, почути справжню українську музику. У сценарії стрічки ми зберегли всі основні меседжі, закладені класиком у своєму творі: ідеї громадянського суспільства, єднання, самовідданості та чесності",– каже режисер фільму Ахтем Сеітаблаєв.

"Я був дуже вражений, коли вперше прочитав сценарій фільму: чому я про це ніколи не чув? Адже це просто неймовірна історія! Я вірю, що у цього проекту великий міжнародний потенціал, оскільки історія маленької української громади, яка бореться проти наймогутнішої армії світу за свою свободу та незалежність, зрозуміла кожному з нас, і неодмінно знайде відгук в серцях глядачів по всьому світу", – вважає американський продюсер фільму Джефф Райс.

За сюжетом повісті "Захар Беркут", монгольська орда на чолі з ханом Бурундою рухається на захід, винищуючи все на своєму шляху. Проте невеличка громада карпатських мисливців під керівництвом Захара Беркута має свій план, щоб назавжди зупинити чисельного ворога.

Зйомки фільму "Захар Беркут" розпочнуться в середині червня в Карпатах, поблизу села Манява. Повний акторський склад фільму оголосять згодом. Прем'єру стрічки запланували на 2019 рік. Бюджет картини склав 75 млн грн, 30 млн з яких надасть держава.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ