Підтримати нас

25 українських шкіл пілотуватимуть нову програму навчання

08 липня 2019 11:15
208
Поширити:

25 українських шкіл готуватимуть дітей за новою програмою соціального, емоційного та етичного навчання - SEE Learning.

Нову програму навчання представили 7 липня в межах V Національної (не)конференції EdCamp Ukraine, передає сайт "Gazeta.ua" з посиланням на Міністерство освіти і науки України.

"Програма буде пропілотована в 25 школах України. Сьогодні будуть представлені для вчителів перші уроки такої програми. Їм потрібно навчитися в якийсь спосіб поряд зі знаннями та вміннями формувати у нашої молоді ті цінності, які допоможуть їм самореалізуватися й бути щасливими", - каже міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.

Програму можна практикувати на одному предметі, інших уроках чи позакласних заняттях. Таким чином, програма не порушуватиме навчальний процес.

"Це 20-40-хвилинні заняття, поділені на 7 розділів. Для кожної вікової групи уже створено понад 40 уроків, яких вистачить на рік-два роботи. Вони містять чіткі методичні інструкції та прості, іноді ігрові завдання для класу, на підготовку до яких педагогу потрібно менш як півгодини. У серпні завершиться відбір, а восени почнеться навчання педагогів", - повідомив радник міністра освіти і науки Олександр Елькін.

25 закладів, де навчатимуть за новою програмою, визначатимуть у межах конкурсного відбору після Національної (не)конференції EdCamp Ukraine-2019.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ