Підтримати нас

Зону відчуження біля Чорнобиля пропонують внести до переліку всесвітньої спадщини

Автор статті
10 листопада 2020 04:25
837
Поширити:

У 2019 Чорнобильську зону відчуження відвідало понад 120 тисяч туристів. Міністр культури і інформаційної політики України Олександр Ткаченко заявив, що одне із завдань міністерства – розвиток зони як туристичного об'єкта.

У Міністерстві культури відзначили, що Чорнобильська зона відчуження є “туристичним магнітом”.

Міністерство культури разом з Державним агентством з розвитку туризму пропонують розвивати Чорнобильську зону відчуження і внести окремі її об'єкти до списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Про це Олександр Ткаченко написав вчора у Фейсбуці.

"Минуло вже майже 35 років після катастрофи на Чорнобильській АЕС. Зараз зона відчуження – туристичний магніт. У 2019 році її відвідало понад 120 тисяч туристів, а початок цього року був найуспішнішим за весь час з точки зору кількості відвідувачів. Але прийшов карантин. І час, який він нам дає, ми повинні використовувати правильно", - вважає міністр.

Перед тим, як вносити об'єкти до списку всесвітньої спадщини, Ткаченко пропонує впорядкувати процедуру відвідування зони, запросити фахівців, які зможуть розробити туристичні маршрути, залучити експертів з реставрації, переглянути питання безпеки відвідування зони і розробити для неї самостійний туристичний бренд.

З-поміж найцікавіших об'єктів Ткаченко назвав завод "Юпітер", мозаїки українського художника Івана Литовченка, краєзнавчий музей історії Полісся, градирню біля ЧАЕС та інші.

"Тому будемо розвивати. Це не тільки туристичний об'єкт, але і місце пам'яті, куди варто приїхати, щоб зрозуміти правду про катастрофу і її "кінцевий ефект", - резюмував Ткаченко.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ