Підтримати нас

Знайди правильну відповідь: тест на децентралізацію

Автор статті
17 травня 2019 10:22
847
Поширити:

З 23 по 25 травня кампанія «Я-громада»* працюватимете на Херсонщині.

Мешканців об’єднаних громад вже не відправляють вирішувати питання в район чи область – за все тепер відповідає місцева влада: голова, депутати ради та її виконком. Освіта, медицина, адміністративні послуги, дороги, освітлення, водопостачання, сміття, благоустрій, забудова і навіть безпека – компетенція влади ОТГ. Саме громада і більше ніхто займається всіма цими питаннями, має на це кошти та несе відповідальність. Хочете змінити на краще життя вашої громади, впливати на ухвалення рішень, ініціювати, а головне — реалізовувати нові проекти? Тоді - долучайтеся.

Отже, 23 травня, з 12.00-16.00 на вас чекають у Верхньому Рогачику біля Центрального районного будинку культури (вул. Ювілейна 47). Там відбуватиметься публічна дискусія.

Наступного дня, 24 травня, - на центральної площі  Скадовську, з 14.00-18.00. Тут розташується Містечко Децентралізації  – реальна модель успішної громади. В «інфраструктурі» Містечка буде можливість відпочити дітям і дорослим: взяти участь у спортивних змаганнях та квестах, отримати нагороду за участь у конкурсах, відвідати уроки творчості та екологічні лекції. А також відпочити з користю, наприклад - розібратися в формі квесту на 7 локаціях, як функціонує ОТГ.

А 25 травня Містечко Децентралізації «переїде» до Генічеська. Захід відбуватиметься на площі біля кінотеатру «Україна» (вул. Центральна 3).

Також, на онлайн ресурсі кампанії можна пройти цікавий тест (вікторину) - перевірити свої знання про реформу, та дізнатися, якої інформації вам бракує для створення об’єднаної громади. А також «примірити шапку Мономаха», тобто пограти у веселу гру - Відчуй себе голово ОТГ.

Та почати діяти. 

* Всеукраїнська інформаційна кампанія на підтримку децентралізації. Кампанія є частиною Програми “U-LEAD з Європою”, що спільно фінансується Європейським Союзом та його країнами-членами: Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею, Швецією.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ