Підтримати нас

Жителів Новотроїцька запрошують на документальний фільм «Жінка в полоні»

Автор статті
20 листопада 2018 15:47
692
Поширити:

У середу, 21 листопада, до Новотроїцька завітає Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA.

Мешканців смт Новотроїцьке запрошують до районної державної адміністрації (вул. Соборна, буд. 73) на перегляд та обговорення документального фільму «Жінка в полоні», який розповідає про героїчний шлях Маріш назад до свободи.

Показ розпочнеться об 11:00. Вхід вільний.

 «Жінка в полоні» – це фільм про Маріш, 52-річну угорку, яка служить одній родині вже десятиліття, працюючи по 20 годин на день без оплати. Її гнобителі відібрали в неї документи, і їй не можна виходити з дому без дозволу. З нею поводяться як з твариною: годують недоїдками і не надають ліжка для сну. Маріш проводить дні зі страхом у серці, але мріє про те, щоб повернути собі своє життя. Присутність камери допомагає їй усвідомити, що вона – не одна. Вона починає проявляти довіру. Після двох років зйомок вона збирається з духом і розказує про свій план: «Я втечу». У фільмі простежений героїчний шлях Маріш назад до свободи.

У 2017 році фільм зібрав найбільше переглядів на Docs for Sales на МФДК в Амстердамі; 2018 – Кінофестиваль Sundance.

Режисерка Бернадетт Туза-Ріттер – угорська незалежна кінорежисерка і режисерка монтажу, що спеціалізується на авторських документальних і художніх фільмах.

Цього року Мандрівний фестиваль ще побуває:

26 листопада 11.00 - Каланчацький Будинок культури, Херсонська обл., Каланчацький р-н, смт. Каланчак, вул. Чорноморська, буд. 7.

28 листопада 15.00 - Східненський Будинок культури, Херсонська обл., Білозерський район, селище Східне, вул. Шкільна, буд. 10.

28 листопада 17.00 - Східненський Будинок культури, Херсонська обл., Білозерський район, селище Східне, вул. Шкільна, буд. 10.

3 грудня 11.00 Чаплинський культурно-мистецький центр, Херсонська обл., смт Чаплинка, вул. Грушевського, буд. 38.

7 грудня 11.00 - Скадовський районний Будинок культури, Херсонська обл., Скадовський район, місто Скадовськ, вул. Маріїнська, буд. 66.

Слідкуйте за анонсами на у газеті «Вгору» та на сторінці фестивалю у Фейсбук. Також детальний розклад можна переглянути на travelling.docudays.ua за посиланням.

Фестиваль – неполітичний і некомерційний. Мета Мандрівного фестивалю – сприяти популяризації й розвитку документального кіно та підвищенню рівня дотримання прав людини в Україні.

Організатори Мандрівного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA  в Херсонській області:

  • ГО «Нова генерація»
  • БО «Фонд милосердя і здоров’я»
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ