Підтримати нас

Жорстоке поводження з тваринами: скільки вироків з початку 2020 року

Автор статті
11 травня 2020 15:00
659
Поширити:

У період з 1 січня до 1 травня 2020 року, навіть в умовах карантину, судами України було винесено 11 вироків у справах про жорстоке поводження з тваринами, з яких 2 – за наслідками перегляду справи в апеляційній інстанції. Станом на 1 травня цього року з цих вироків вже 6 набули законної сили.

Сьогодні в нашій державі випадків жорстокого поводження з тваринами значно більше, аніж вироків та адмін постанов про притягнення до відповідальності живодерів чи навіть відкритих кримінальних проваджень, повідомляє Рубрика.

В першу чергу, на статистику впливає те,  що потерпілі та свідки не завжди звертаються до поліції через різні причини, що, в свою чергу, не дає змоги сформуватися позитивній практиці притягнення кривдників до відповідальності, підвищити ефективність роботи поліції, яка не завжди демонструє  гарні результати, та судів у згаданому напрямку.

Доведення кримінального провадження до суду справедливо вважається справою складною, проте реальною, про що найкраще свідчить новітня судова практика.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ