Підтримати нас

Жителі Скадовського району вийшли на пікет за чесне розслідування ДТП, у якому постраждав 12-річний хлопець

Автор статті
01 грудня 2021 10:38
1,127
Поширити:

Близько 100 жителів сіл Приморське та Круглоозерка Скадовського району 30 листопада  вимагали чесного та неупередженого розслідування у справі постраждалого в ДТП 12-річного хлопця, повідомляє Суспільне.Херсон.

Автівка збила велосипедиста на дорозі між Приморським та Круглоозеркою. Хлопчик їхав після уроків  англійської мови до Приморського, де він мешкає. 

Люди зібралися перед місцевим будинком культури в Круглоозерці. За їх словами, власник автомобіля - місцевий підприємець. Проте кермував транспортним засобом у день аварії його підлеглий. Жителі хвилюються через ймовірне приховування доказів ДТП та упередженість розслідування. 

Місцеві жителі звинувачують водія у перевищенні швидкості. Сам же кермувальник, Дмитро Ніколаєв, стверджує, що їхав зі швидкістю 60 км/год: 

“Я їхав у бік Більшовика. Побачив хлопчика за 50 метрів. Почав його об'їжджати вліво, моє ліве колесо було на узбіччі. У момент, коли я з ним зрівнявся, хлопчик звернув не направо, а наліво, у бік мого автомобіля. Я загальмував і зачепив його дзеркалом”.

Також водій розповів, що після ДТП одразу ж попросив очевидців аварії викликати швидку, сам переніс постраждалого на узбіччя, відповідно до порад медпрацівників телефоном.

Та люди не ймуть віри щодо справедливості розслідування, бо автівка належить місцевому підприємцю. На їх думку, справу можуть “зам’яти”.

Сам же підприємець, який також прибув того дня на місце пригоди, ці побоювання відкидає, говорить, що не має “дружніх” стосунків з поліцією.   

За фактом ДТП розпочато кримінальне провадження. За словами начальника відділу розслідування злочинів у сфері транспорту Нацполіції у Херсонській області Дмитра Думанського, призначено низку автотехнічних експертиз, зокрема, щодо технічного стану автомобіля та велосипеда. Також буде проведена транспортна трасологічна експертиза, вона має  з'ясувати,  під яким кутом стався первинний контакт. 

Наразі водія не затримано і йому не повідомлено про підозру, адже для цього потрібно отримати висновки вказаних експертиз, а вони триватимуть не менше місяця. 

Постраждалого Євгена за допомогою санітарної авіації доправлено до Херсонської обласної дитячої лікарні у важкому стані. Як повідомила завідувачка відділення анестезіології, він був на апаратному диханні, без свідомості. Отримав важку травму головного мозку.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ