Підтримати нас

Здав село на Донбасі: розповіли про кандидата на пост командувача ССО

Автор статті
18 квітня 2020 12:31
892
Поширити:

Призначення полковника Олександр Доманського командувачем Силами спеціальних операцій буде грубою помилкою військово-політичного керівництва України.

Він несе відповідальність за здачу села Логвинове біля Дебальцевого в Донецькій області. Таку думку висловив журналіст Юрій Бутусов у Facebook.

"Це рішення буде грубою помилкою військово-політичного керівництва України, яка показує недооцінку значення Сил спеціальних операцій в сучасній війні. Про що хотілося б застерегти, поки не пізно. Чинний командувач ССО ВСУ Ігор Луньов вже повідомлений про плановану заміну. На жаль, ніяких якісних змін в результаті заміни не відбудеться, а навпаки, буде розчарування, деморалізація і продовження відтоку кадрів", – підкреслив він.

За словами Бутусова, командирські навички Доманського, коли той був начальником штабу сектора "С" під час антитерористичної операції, викликають багато питань.

"Саме командування сектора "С" 8 лютого 2015 року віддало наказ підрозділам 1-го батальйону 30-ї механізованої бригади і самохідно-артилерійській батареї 128-ї гірсько-піхотної бригади залишити ключове в оперативному відношенні село Логвинове на трасі Дебальцеве-Новолуганське. І вранці 9 лютого в порожнє село без бою заїхав взвод противника з одним танком, і таким чином, війська сектора "С" потрапили в оперативне оточення", – пояснив журналіст.

Він додав, що Олександр Доманський і командувач сектором "С" Леонід Климчук знали про захід противника в Логвинове, але нічого не зробили. В результаті 25 українських військовослужбовців, включаючи офіцерів Генштабу, які нічого не підозрювали, заїхали в Логвинове і були розстріляні на місці.

Журналіст переконаний, що якщо Доманського призначать на посаду, то ССО покине ряд досвідчених бійців.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ