Підтримати нас

Завтра, 4 лютого, у Пекіні розпочнеться зимова Олімпіада

Автор статті
03 лютого 2022 08:30
956
Поширити:

Олімпійські ігри  триватимуть до 20 лютого. Там боротимуться за 109 комплектів медалей у 15 видах спорту. У 12 з них виступлять українські атлети.

«Це біатлон, бобслей, гірськолижний спорт, лижне двоборство,  перегони на лижах, санний спорт, скелетон, сноубординг, стрибки з трампліна, фігурне катання, фристайл та шорт-трек. Також після 12-річної перерви до складу олімпійської збірної України повернулися одразу три українські стрибуни на лижах з трампліна»,  -    повідомив Національний олімпійський комітет України.

Якщо  порівнювати з  минулими Олімпійськими іграми   в Пхьончхані 2018 року, то нині наша збірна збільшилася на 12 спортсменів. Вперше вона  виступить у змаганнях  змішаних команд з фристайлу (акробатика) та жіночому  бобслеї  (монобоб). 

Звісно, для тих українських спортсменів, які завоюють олімпійські медалі, передбачені призові:

  •  Золото - 125 тисяч доларів (3,5 мільйона гривень);
  •  Срібло - 80 тисяч доларів (2,2 мільйона гривень);
  •  Бронза - 55 тисяч доларів (1,5 мільйона гривень).

Такі ж призові для наших спортсменів були й на трьох попередніх  Олімпіадах - у 2014 та 2018 роках, а також на ОІ-2020 у Токіо, що відбулися влітку 2021-го.

Змагання ще не почалися, а світова преса вже шукає сенсаційні теми. Одна з них про те,  що двоє німецьких спортсменів відмовилися їсти китайське м'ясо. Двоє бобслеїстів цієї країни приїхали задовго до відкриття змагань і оселилися в готелі. Лікар німецької команди Крістіан Шнайдер розповів Bild, що вони просто бояться споживати м'ясо в готелі. Адже в Китаї, як, до речі, і в Україні, під час відгодівлі сільськогосподарських тварин використовують гормони росту. І коли їх виявлять у допінг-тесті, то спортсмена можуть звинуватити в застосування стимуляторів. Так у 2010 році, споживши  китайське м'ясо, постраждав тенісист збірної Німеччини, спортсмен українського походження Дмитро Овчаров, у якого два  тести на гормон росту виявились позитивними. Правда, після тривалої судової тяганини  Дмитра все ж виправдали. Але він поклявся ніколи більше не їсти м'яса в Китаї.

Хоча  в Олімпійському селищі спортсменам гарантують «чисті»  продукти. 

Отже, спостерігаймо, вболіваймо і радіймо!

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ