Підтримати нас

У Херсоні затримали екскерівника банку рф, який вводив "рубльову зону"

Vgoru
Автор статті
05 грудня 2022 11:58
763
Поширити:

Служба безпеки викрила ще одного «високопоставленого» пособника ворога у звільненому Херсоні. Ним виявився керівник колишньої філії підконтрольного рф «международного расчетного банка», який відкривав свої «відділення» в окупованих районах півдня України. Про це повідомляє пресслужба СБУ. 

“Через цю російську фінустанову гауляйтер захопленої частини Херсонщини володимир сальдо намагався облаштувати в регіоні понад 200 банківських "представництв" країни-агресора. Таким чином загарбники планували здійснити примусове введення "рубльової зони" на окупованій території регіону і забезпечити додаткові надходження до бюджету рф”, - йдеться в повідомленні.

Затриманий ворожий поплічник змушував місцевих підприємців переходити на комерційні розрахунки у російських рублях і відраховувати частину прибутків на користь окупаційної адміністрації. Після звільнення Херсона зловмисник спробував "залягти на дно" в одній із міських лікарень, однак співробітники СБУ встановили його місцеперебування і затримали.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру за ч. 1 ст. 111-2 (пособництво державі-агресору) КК України. Суд обрав міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без права на заставу.

Раніше ми повідомляли, що прокуратура завершила досудове розслідування щодо гауляйтера Чаплинки атома мірібяна.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ