Підтримати нас

Зарядні пристрої в Європі будуть універсальними

Vgoru
Автор статті
04 жовтня 2022 14:10
621
Поширити:

І це потрібно було зробити давно. Нарешті сьогодні, 4 жовтня, Європарламент схвалив закон про єдину зарядку для портативних електронних пристроїв.

Відтепер порт USB Type-C буде  стандартом для всіх невеликих гаджетів, які продаватимуться в Євросоюзі.

До кінця 2024 року всі мобільні телефони, планшети та фотоапарати, що продаються в ЄС, мають бути оснащені зарядним портом USB Type-C. З весни 2026 року зобов’язання поширюватимуться на ноутбуки. Новий закон, прийнятий на пленарному засіданні, є частиною ширших зусиль ЄС щодо зменшення електронних відходів і надання споживачам можливості робити більш екологічний вибір. Згідно з новими правилами, споживачам більше не знадобиться інший зарядний пристрій щоразу, коли вони купують новий пристрій, оскільки вони зможуть використовувати один зарядний пристрій для цілого ряду малих і середніх портативних електронних пристроїв.

Крім того, всі пристрої  матимуть однакову швидкість заряджання.

Ці нові зобов’язання призведуть до більшого повторного використання зарядних пристроїв і допоможуть споживачам заощадити до 250 мільйонів євро на рік на непотрібних покупках зарядних пристроїв. Утилізовані та невикористані зарядні пристрої становлять близько 11 000 тонн електронних відходів щорічно в ЄС.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ