Підтримати нас

Заборонити салюти та петарди: до Зеленського звернулися із петицією

Автор статті
05 січня 2022 06:29
1,101
Поширити:

На сайті президента України зареєстрували петицію, де йдеться про заборону використання петард, феєрверків та інших піротехнічних виробів. А також про закриття всіх магазинів піротехніки й упровадження штрафу за невиконання цих вимог у розмірі від 15 тисяч гривень.

У петиції зазначається: салюти та петарди підпалюють посеред дворів багатоповерхівок, а це дуже небезпечно для мешканців.  

“Важкі травми отримують самі "підривники" - вибиті очі, покалічені руки тощо. Наші фронтовики часто отримують важкі стреси під час цих вибухів. Страждають люди похилого віку та маленькі діти. Під час кожного такого свята втікають від хазяїв та наражаються на смертельну небезпеку домашні собаки. Були випадки загибелі пташок - як від зупинки серця, так і від травмувань”.

Дійсно, щороку під час новорічних святкувань медики приймають пацієнтів з травмами від вибухів піротехнічних засобів. Цьогоріч херсонцю вибухом петарди відірвало 3 пальці на правій руці. Інцидент трапився на вул. Богуна, 32 у Шуменському мікрорайоні. Постраждалого відвезли до травмпункту, але медики не змогли пришити пальці через сильні пошкодження. 

На сайті херсонської міськради опублікували застереження, де йдеться про заборону запуску салютів після 22-ї години вечора та раніше 8-ї години ранку, а також використання їх на відстані менше, ніж 100 метрів від громадських місць. Але цікаво, що міська влада регулярно порушує ці вимоги під час святкування Дня міста, коли феєрверки гучно лунають на весь Херсон далеко за північ. 

Щодо санкцій - то за порушення правил дотримання шуму передбачається адміністративна відповідальність. Штраф для громадян - від 85 до 255 гривень, для посадових осіб та громадян - суб'єктів господарської діяльності - від 255 до 510 гривень.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ