Підтримати нас

За творчим спілкуванням — до бібліотеки

Автор статті
01 липня 2021 04:30
1,091
Поширити:

П'ятниця, вечір. Люди поспішають додому після трудового тижня. Але не всі. Уявіть, дехто зібрався... у бібліотеку - і на людей подивитися, і себе показати.

Херсонська обласна бібліотека для юнацтва імені Бориса Лавреньова не припиняє збирати у своїх стінах творчу молодь і надавати їм майданчик для спілкування. Навіть у той час, коли за розкладом бібліотека має бути зачиненою. Але 25 червня до часу закриття, о 18.00, "лавреньовка" ще ширше розчинила свої двері, бо тут зібрався "MoNoLit club", або Молодіжний Новий Літературний клуб. Було цікаво, атмосферно та комфортно.

Зустрічі клубу проходять раз на місяць, з гарним настроєм, щирою цікавістю і традиційною для бібліотеки запашною кавою зі смаколиками. Вперше тут зібрались у березні, найяскравішою стала травнева зустріч, присвячена керроллівській «Алісі у задзеркаллі», а четверте, червневе засідання, вийшло прем’єрним — презентували цикл зустрічей під назвою "Твій творчий вечір", на яких кожен може вийти до загалу зі своїми талантами, часом дуже незвичайними. "Розпорядник" клубу Стас Коваленко дуже органічно та невимушено вів свою "подорож" від одного виду мистецтва до іншого (а хто сказав, що бібліотеку має цікавити тільки література?), від одного гостя до іншого.

Цікавим і неочікуваним був виступ соліста театру жестової пісні «Шанс» Михайла Харика. Такий театр існує при Херсонському медучилищі і дає можливість студентам із вадами слуху співати — співати за допомогою мови жестів. Це круто і надзвичайно позитивно!

Михайло Харик "співає" мовою жестів

Презентували виставку Юлії Балуди "Графічні казки", яка зараз експонується у бібліотеці. Яскраві вигадливі образи змусили присутніх дивуватися фантазії художниці. До речі, Юлія виглядала на інтерв’ю дуже незвичайно, бо у цей день відбувся її дебют як актриси.

Художниця Юлія Балуда також відома як авторка дивовижних ляльок із пап’є-маше і пробує себе як актриса.

"Поетичний мікрофон" дав змогу виступити двадцятирічним. Гарні вірші Юлії Веребренської припали до душі усім, а мовний феєрверк Івана Березки просто зніс дах — мало йому української та російської, віршує ще й англійською та німецькою!

Дивовижно, але у віршах Івана Березки навіть німецька мова набуває якоїсь особливої м’якості...

І вишенька на нашому мистецькому торті — півгодинна вистава театральної "Студії 18+" при Херсонському обласному академічному музично-драматичному театрі імені Миколи Куліша. «Frida. In flight» - звичайно, це про Фріду Кало. Шлях до творчості великої мексиканської художниці, що зажила слави однієї з найекстравагантніших постатей свого часу. Вистава яскрава, образна, динамічна та емоційна. Браво акторам та режисерці Олені Івановій!

Загалом, позитивних вражень було вдосталь: і таланти молоді, і невимушеність спілкування, і затишна атмосфера з ароматом кави. Розходитися якось не квапилися. Навіть працівники бібліотеки зовсім не намагалися якомога швидше покинути роботу, хоча робочий час вже давно сплив. Бо така справа дарує радість — і тим, хто прийшов розважитися і насолоджувався творчим спілкуванням, і тим хто доклав руку до цієї можливості.

P.S. Наступну, липневу зустріч "MoNoLit club" присвячує "Великому Гетсбі". Пропустити таке просто неможливо!

Фото Софії Бойченко

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ