Підтримати нас

За перший квартал року на Херсонщині поновили посвідчення півтисячі водіїв

Автор статті
23 квітня 2020 02:00
698
Поширити:

За три місяці 2020 року в територіальних сервісних центрах МВС у Херсонській області видано 499 посвідчень водія після їх втрати або викрадення, що становить 12 % від усієї кількості виданих водійських посвідчень.

Про втрату посвідчення водія особа повідомляє сервісний центр МВС, а в разі його викрадення - територіальний орган Національної поліції.

Документи, що надаються для відновлення посвідчення водія:

  • паспорт громадянина України (у разі надання ID-картки без наявних у безконтактному електронному носії відомостей про реєстрацію місця проживання разом надається довідка про реєстрацію місця проживання особи) або документ, що посвідчує особу та підтверджує її громадянство або спеціальний статус (в якому зазначено відомості про реєстрацію місця проживання);
  • копія довідки про реєстраційний номер облікової картки платника податків (у разі його відсутності у відповідних базах даних МВС) або серія та номер паспорту (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовилися від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків, повідомили про це відповідному контролюючому органу і мають відмітку в паспорті);
  • довідка з поліції (у разі викрадення);
  • медична довідка встановленого зразка. 

Наразі послугу відновлення втраченого, викраденого або пошкодженого посвідчення водія можна замовити через Електронний кабінет водія.

Алгоритм отримання послуги наступний:
• після авторизації в ЕКВ особа подає заяву в електронній формі;
• до заяви громадянин додає електронні копії довідки з поліції (за потреби) і чинної медичної довідки форми 083/о;
• заява підписується кваліфікованим електронним підписом (КЕП) особи.

У випадку успішної перевірки поданої заяви та документів за всіма передбаченими державними реєстрами та базами громадянину надходить відповідне сповіщення.

Отримати посвідчення водія під час карантину можна в черговому територіальному сервісному центрі МВС № 6541 (м. Херсон, вул. Миколаївське шосе, 5 км) за попереднім записом, тел. (0552) 33-75-75. Після закінчення карантину - у будь-який час у зручному за розташуванням сервісному центрі МВС.

Відділ комунікацій Херсонської області

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ