Підтримати нас

За допомогою Херсонської обласної служби зайнятості роботу отримали 19,9 тисяч осіб

Автор статті
09 жовтня 2019 15:00
702
Поширити:

З початку року 22,7 тисяч осіб скористалася послугами Херсонської обласної служби зайнятості. Наразі 6 тисяч зареєстрованих безробітних отримують послуги служби зайнятості щодо сприяння працевлаштуванню.

За словами заступниці директора обласного центру зайнятості Наталії Португальської за цей період за допомогою обласної служби зайнятості забезпечено роботою 19,9 тисяч громадян.

«Упродовж січня - вересня поточного року роботодавці області надали до обласної служби зайнятості 21,9 тисяч вакансій, що дещо більше минулорічного показника. У середньому по Херсонській області на 1 жовтня 2019 року на одну вакансію претендувало 4 особи, які шукали роботу», - зазначила заступниця директора обласного центру зайнятості.

За цей період активно впроваджувалися механізми стимулювання роботодавців до створення нових робочих місць. Так, 304 безробітних працевлаштовані на створені роботодавцями робочі місця шляхом компенсації фактичних витрат в розмірі єдиного внеску на загальнодержавне соціальне страхування. Видатки на компенсацію єдиного внеску роботодавцям з коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття (далі - Фонд) склали 3,2 млн грн.

Важливого значення має кадрове забезпечення галузей економіки відповідно до реальних потреб ринку праці. Професійне навчання за направленням служби зайнятості з початку року пройшли 4,4 тисяч безробітних. Більшість із них навчались на замовлення роботодавців, отже, працевлаштовані.

До громадських та інших робіт тимчасового характеру було залучено 4,2 тисячі осіб з числа безробітних. Видатки для організації цих робіт склали 3,7 млн грн. коштів Фонду.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ