Підтримати нас

За час карантину нових вакансій в Україні поменшало вдвічі

Автор статті
18 квітня 2020 07:30
741
Поширити:

За даними Національного банку України, за 4 тижні карантину на ринку праці стало вдвічі менше нових вакансій. При цьому, кількість нових резюме майже не змінилася.

Про це йдеться в економічних підсумках тижня, що закінчився 17 квітня, опублікованих на сайті Нацбанку, повідомляє Громадське.

На ситуацію на ринку праці негативно впливає погіршення очікувань бізнесу, який прогнозує скорочення прибутків у майбутньому та, як наслідок, — можливостей для найму нових працівників.

 

«З кінця березня зростає кількість зареєстрованих безробітних, що може відображати не лише втрату роботи у зв'язку з поточною кризою, а й полегшення процедури отримання статусу безробітного», — додають у Нацбанку.

Наразі кількість резюме, які припадають на одну вакансію, зросла у 2,1 раза проти кількості, яка була до карантину. В середньому по Україні на 1 вакансію припадає 3 людей, що шукають роботу.

Чи не найгіршою ситуація є у сфері ЗМІ та видавництва: там на 1 вакансію претендує 10 людей, що шукають роботу (до карантину було близько 4 людей). Найкращою наразі є ситуація у сільському господарстві, фінансах та медицині.

Станом на 16 квітня в Україні офіційно зареєструвалося безробітними 400 тисяч людей, з яких майже 90 тисяч втратили роботу у період карантину. За розрахунками Торгово-промислової палати, кількість безробітних в Україні через карантин зросла до 1,3 мільйона людей.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ