Підтримати нас

З вини homo sapiens на Землі стрімко скорочується популяція хребетних

Автор статті
12 вересня 2020 11:00
815
Поширити:

Вчені провели дослідження, у результаті яких з'ясувалося, що за останні півстоліття у світі істотно скоротилася чисельність тварин.

Про це йдеться в доповіді Всесвітнього фонду дикої природи (WWF) "Індекс живої планети".

За останні 50 років популяція тварин скоротилася на 68%. Найбільші втрати зафіксовані на території Північної і Південної Америки, доповідають учені.

"Глобальний індекс живої планети 2020 року продовжує знижуватися. У період з 1970 по 2016 рік чисельність популяцій ссавців, птахів, амфібій, рептилій і риб скоротилися в середньому на 68%", - говориться в документі.

Ці дані були отримані на підставі інформації про чисельність понад 4 тисячі видів тварин. При цьому підкреслюється, що дослідники аналізували відомості саме про популяцію хребетних тварин, адже вони,  на відміну від безхребетних, простіше піддаються обліку.

Зі статистики випливає, що найбільше скорочення популяції, 94 відсотки, зафіксовано у тропічних субрегіонах Північної і Південної Америки.

"Індекс живої планети" відображає стан світового різноманіття і розраховується на основі зібраних даних про популяціях хребетних видів і усередненої динаміки їх чисельності. Він формується кожні два роки, починаючи з 1998 року.

Також, за даними білологів, до 2100 року на Землі можуть зникнути понад 550 видів ссавців. І це може статися виключно з вини людської діяльності.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ