Підтримати нас

Швидкість руху на українських дорогах перевірятимуть американські пристрої

Автор статті
04 жовтня 2018 14:45
734
Поширити:

Про фото- та відеофіксацію попереджатимуть відповідні дорожні знаки. Перелік таких місць буде доступний на офіційних сайтах поліції.

У місцях, де найчастіше стаються ДТП і на аварійно-небезпечних ділянках доріг міжнародного значення встановлять американські пристрої вимірювання швидкості TruCam.

Про це в четвер, 4 жовтня, повідомляє прес-служба МВС.
 
Пристрій використовуватимуть уже з 8 жовтня, проте виключно на тих ділянках доріг, де встановлені відповідні дорожні знаки.
 
Крім того, в місцях установки камер перебуватимуть поліцейські авто з увімкненими маячками синього кольору. Перелік камер перебуватиме у відкритому доступі на сайтах Нацполіції і Патрульній поліції, а також на офіційних сторінках у Facebook.
 
Пристрої TruCam почнуть використовувати на ділянках з підвищеним рівнем аварійності, пов'язаних із перевищенням швидкості.
 
Відзначається, що перший тиждень TruCam використовуватимуть у пілотному режимі.
 
У той же час, прем'єр-міністр Володимир Гройсман повідомив у Twitter, що перший тиждень нововведення працюватиме в режимі попереджень.
 
"А далі застосовуємо всі механізми спостереження і покарання порушників", - написав Гройсман.
 
TruCam виробництва США має лазерне наведення, що дозволяє вимірювати швидкість на відстані до 1200 метрів, працює до 15 годин без підзарядки. Пристрій має карту пам'яті на 16 000 відеороликів або 40 000 фото. Робить до 3 фотокадрів у секунду. Має два режими - автоматичний і ручний та обладнаний GPS-датчиком.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ