Підтримати нас

З подання журналістів НАБУ розслідує ймовірні мільйонні розтрати в Інституті раку

Автор статті
21 листопада 2019 12:25
655
Поширити:

НАБУ розпочало розслідування стосовно ймовірної розтрати посадовцями “Державний будівельний центр Міністерства охорони здоров'я України” у сумі близько 28 мільйонів гривень.

Справу відкрито за заявою юристів Bihus.Info після розслідування журналістів “Наших грошей”.

Про це йдеться у повідомленні про початок досудового розслідування та витягу з ЄРДР.

Раніше журналісти видання “Наші гроші” з'ясували, що в Інституті раку під час тендеру на реконструкцію його будівель замовники з будівельного центру Міністерства охорони здоров'я, імовірно, розтратили близько 28 мільйонів гривень. На торгах переміг учасник, який не дотримався вимог тендеру: фірма не надала низку документів, зокрема про наявність кваліфікованих працівників та досвіду виконання аналогічних угод. Згодом, держаудитслужба перевірила тендер і встановила порушення, наслідком чого мало стати переоголошення торгів. Але в будівельному центрі МОЗу проігнорували держаудиторів, тому юристи Bihus.Info звернулися із заявою до НАБУ.

Проте НАБУ відмовилсь розпочати розслідування, після чого, за скаргою наших юристів, Вищий антикорупційний суд виніс рішення, яким зобов’язав НАБУ внести зазначені відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Будівельників МОЗу підозрюють у розтраті/зловживанням службовим становищем, на 28 мільйонів гривень. Ці дії кваліфікуються як розтрата в особливо великому розмірі, за частиною 5 статті 191 Кримінального кодексу України. Такі правопорушення караються позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ