Підтримати нас

З початку протестів у Білорусі в Україну переїхали тисячі білоруських громадян

Автор статті
02 червня 2021 06:00
905
Поширити:

Із серпня 2020 року в Білорусі проходять масові акції протесту. Вони - наслідок президентських виборів, на яких главою держави в черговий раз був оголошений Олександр Лукашенко.

Протестувальники вважають: результати виборів були масово сфальсифіковані. У відповідь на виступи громадськості влада республіки застосовує різні засоби придушення: розгони демонстрацій, затримання, тримання під вартою і тому подібне.

Як заявив секретар РНБО Олексій Данилов, за цей час із Білорусі в Україну перебралися тисячі білоруських громадян. Він додає, що, як правило, це молоді люди, які переїжджають у великі українські міста - Київ, Одесу, Харків, Дніпро, Львів.

Точну кількість таких громадян Данилов назвати не зміг, оскільки, за його словами, українська влада цього процесу не відстежує, тому що "є демократичною країною".

"Вони поселяються у нас, живуть, і, як я розумію, якщо продовжиться те, що сьогодні відбувається в Білорусі, вони можуть отримувати на певний проміжок часу тут можливість спокійно жити в демократичній країні", - заявив Данилов.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ